Followers

Tuesday, October 30, 2012

Vantage Magic Pan


As salam... 

Alhamdulillah, dapat juga memiliki ape yang diidamkan. Sebelum ni kalau kawan2 buat tayangan amal kat blog & fb, rase... alahai!!! Dan akhirnya minggu lepas, Allah SWT makbulkan permintaan & hajat hati.

Minta tolong kawan, Zura tolong belikan semasa beliau berkunjung ke Langkawi. Hujung tahun lepas kite sendiri p Langkawi, tak tau plak pasal pan ni. Kalau dak, haruslah daku memborong beli bebanyak, bawak baik buat juai hahaha!!!

Ok, pan ni aku dah rasmikan pon... dah bakaq ayam dan ikan. Nanti2 nak try bakaq kek dan lain2 macam yg disuggestkan kawan2. Bukan ape2 pun... oven ade 2 bijik wat pe la susah payahnye membako dlm pan ni,kan... sajalah aiiii... suke2! saje nak try2... xde salah pun, kan....

... merasmikan pan ajaib vantage aka pecah dara ...

Ok, ade yang tanye... aku bakar ayam dlm pan ni ade letak minyak ke? 
Jawapannya: takde. betui, setitik pun xde letak. Tapi alhamdulillah ayam aku tak melekat kat pan pun. yang 1st time bakar ayam mcm dlam gambar kat atas, yg kerak itam2 tu memang melekat kat pan. Ayam tak lekat ye.. ulang2 kali aku balik2kan ayam tu,angkat2 camtu je.
Kerak2 yang lekat tu, aku tuang air dan biarkan dlm 15 minit. Masa nak basuh tu, dah lekang dah dia dari pan. Yang ada masalah lekat, maaflah...xtau ape sebabnya walau mungkin dari jenama pan yg sama.

Resipi untuk ayam di atas simple aje...

Perap ayam 1/2 jam dengan kicap, serbuk lada hitam, minyak bijan dan sos tiram.
Tuang dalam pan, tutup dan bakar dengan api perlahan.
Balik2kan untuk ayam masak/bakar rata.

*Buat makan dengan nasi ayam pun sodap. Takde, nasi putih pun sedap jugek!*




13 comments:

ilahjy said...

tahniah fiza..akhirnya dpt juga fiza beli double pan vantage ni.. kak dah byk biji jual kat fb.. stok saiz 32 dah habis..yg baru akan muncui 36 cm 239rm yg 32 199.. adoi aii frust tol la 32 tu dah ok depa buat 36 lak.. nak bakau kambing pun boleh kot heheheeee kat sini kat PERNAMA lah ada juaiii

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

waaaaa... bestnyerr!

mat jon said...

salam tuan rumah.. seronoknya saya tengok blog ni,kelabu mata tengok gambar makanan. izinkan saya follow... yeeeeaaa

❤Kamsiah❤ said...

sedapnya kek lapis prune tu hehe...saya follow blog ni..best..!!

Sue @ Nenie said...

Salam...Wahhhh nampaknya memang musim magic panlah sekarang ni...Seolah2 setiap rumah pasti ada, tapi berbaloiiiiii kan....

Kak Ijah...Apaaaaa....? Keluar lagi saiz 36....Ni jelessss ni....Tapi dah ada saiz 30 ni..klu beli lagi nanti mesti hubby perli....ha ha ha ha

mas said...

waa...teringinnye nak ada magic pan juge....huhu


salam perkenalan ...:)
masmohdrazi@yahoo.com

kamrul hasan said...

i was the looking for the same and related info, what you describe on your article. And found you through google search. Its helps me a lots and i understood that you are one of skill article writer/ blogger. I have book marked your blog and hope to visit again to learn more. Thanks for your valuable efforts and time.

otai_jb87 said...

Wah... brminatnye den katne boleh beli ye? Fb urlnye ape? yus32usa@gmail.com

Anonymous said...

Hі! І јust wish to offer you
a bіg thumbs up for the great іnformation you have
got right hеre on this poѕt. I am геtuгning
to your blog for more soon.

Μy web sitе games machines

Anonymous said...

Have you evеr consiԁered wrіtіng
an eboоk oг guest authoring on other websites?
I have a blog based on the same ideas you disсuss and would
lοve to hаve you shaгe some
stories/information. I know mу rеadеrs would аppreciate your
work. Ӏf you're even remotely interested, feel free to shoot me an email.

Here is my blog post Hypothyroidism Treatment

Anonymous said...

Ӏ am сuriouѕ to find out what blog
platform you hapρen to be worκіng with? І'm experiencing some small security issues with my latest website and I'd likе to find sοmething more safeguardеd.
Do you have any solutіons?

my webpage; How to make your dick bigger without pills

Anonymous said...

Hеy thіѕ is somewhat of off topic but I ωаѕ wanting to knoω
if blogѕ uѕe WΥSIWYG editoгs oг if
you have to manually code with HTМL. Ι'm starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

my site :: please click the up coming article

nur toiruz said...

Mcm mana nak guna getah warna merah yg vantage dah sediakan tu..apa funtion dia..

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)