Followers

Sunday, March 18, 2012

Ayam Goreng Rangup Uncle Bob

As salam & selamat tengahari Ahad...

Ni lah dia salah satu lauk kami hari ni. Alhamdulillah... Benarlah bagai dikate, betul2 same dan serupa seperti yang sering2 sy beli di pasar malam semasa tinggal di Tmn Medan dulu.

Jadi, kepada yang nak dapatkan tepungnya, boleh berhubung dengan saya di 017-3113 226 atau 03-8322 1708(r). 1 set RM15. Anggaran untuk menggoreng hampir 2 ekor ayam. 1 pek tu mengandungi 300g tepung goreng rangup dan 40g setiap satu seasoning dan serbuk cili. Cara penyediannya mudah saya. Hanya lumurkan tepung pada ayam dan goreng dengan minyak yang betul2 panas dan banyak. Untuk hasil yang baik, ayam tu biar sampai tenggelam dalam minyak dan minyak tu biar betul2 panas. Bahagian2 yang tebal tu, tujah2 sikit dgn gunting atau pisau supaya daging ayam tu masak rata.

Pada yang dah beli tu, selamat menjamu selera. Pada yang dah buat pre-order tp belum b/in payment, cepat2lah buat bayaran. Esok sy dah boleh hantar. Pada yang dah bayar pula, sabar ye... Esok pasti akan sy poskan pada anda.

Jumpa lagi di lain n3 :D


Published with Blogger-droid v2.0.4

14 comments:

Cendana Kasih said...

OOO...Tepung ni ke? bukan tepung cendawan yang kak ummi jual satu set tu ke?? patut ler tak sama ngan pasar malam??

ater bile datang taman medan lagi?? aku nk satu pek gak ler...

Anonymous said...

Tepung wat sendiri?

Fiza Nordin said...

anon,
x buat.jual je...

Anonymous said...

Salam, sy nk cuba tepung ni. Kindly advise proses/prosedur pmbelian ya; hannah.nura@gmail.com. Tq :)

princess of the moon said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

salam...kak sy nk tepung ni..cmne ye..? email kt nurulhumairahishamudin@yahoo.com

Harmonita Mahad said...

Tolong email kat sy ye..nk order la tepung ni.. jelitayu2012@gmail. com

affandi ismail said...

kak kalau saya nak goreng bontot ayam gan leher ok tak

affandi ismail said...

rasanyer cam ader kopok kopok ker atau sebaliknyer tlg reply kak

Anonymous said...

Err sis kalau kelantan agak sampai bila ehhh????

Alwaayss Smilee ^^ said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Sy dh beli..sy cuba timbang..seasoning tu baru 20gm..cili tu xsmpi 20g..huhu kat atas tu ckp seasoning 40gm..cili 40gm..

fiza nordin said...

anon, kan lebih baik jika terus sms/whatsapp s utk lebih detail dr u komen d blog yg telah x di update ni??? rasenya sy tidak pernah berurusan pembelian di sini sebaliknya semua melalui email, sms n whatsapp. kenapa bila x puas hati nak uar2kan di sini saje? motif??? cuba nak menjatuhkan n memalukan sy la ye?? :p
ok, klu lihat n3 ni dah lame sgt. betul ada kesilapan pd kuantiti yg dinyatakan di atas.
sepatutnya 20g seasoning n 20g chili powder. in total 40g. itu typo error dr saya, maaf!
jika kurang dr 20g,itu bukan salah sy krn sy ambil stok ini, ianya sudah siap ditimbang. sy tinggal jualkan saja. atas komen ini, sy akan inform supplier. sama ada timbangan itu mmg ada kesilapan atau mereka telah menurunkan beratnya tanpa beritahu sy.
thanks but no thanks to u!

Anonymous said...

masih ada lagi ke tepong ni..mo jugak postage termasuk skali ke

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)