Followers

Saturday, November 28, 2009

Salam Aidil Adha....

Salam...

Selamat Hari Raya Aidil Adha untuk semua pengunjung blog aku ni... semoga ceria dan gembira hendaknya ye.... ampun dan maaf atas keterlanjuran kata di dalam gurauan... sesungguhnya tidak bermaksud hendak melukakan hati kalian (seandainya ada...).


Okey... tahun ni serba serbi macam serba tak kena. Lihat saja mee goreng aku tu... bogel tak cukup bahan. Pergi kedai semalam, semate2 beli mee dan fishcake. Sayur2 dah habis. Ingatkan nak singgah kedai lain lepas tu tapi aku boleh zoom terus balik rumah dan terus melupakan. Pagi bila nak goreng barulah teringat. Ish, ish, ish...

Disebabkan tahun ni aku takde masak rendang dan lauk2 yang seangkatan dengannya, hendak tak hendak aku memang kena jugak goreng mee tu. Kalau tidak, jawabnya nanti hb balik dari solat hapah satu menda makan pun takde nak dingap. Dengan aku2lah kebulurnya, ye tak...? eheheee...

Kenapa tak masak rendang dan lauk2 seangkatan dengannya? Jawapannya senang, aku malas! Penat dan tak de mood nak masak... boleh gitu...? Boleh je, maka terjadilah seperti seadanya. ekekekeee... teruknye aku!

Alhamdulillah, ketika aku sedang sibuk2 nak memotong bawang segala, gril pagar rumah aku diketuk Kak Norlia (jiran depan rumah aku). Dia bagi sepiring nasi impit dan semangkuk kuah kacang. Terima kasih banyak2... rezeki!

Lepas makan2 yang ala kadar tu... kami bersesi tangkap gambo plak. Disebabkan tiada siapa yang boleh diharapkan untuk meng'snap'kan gambar kami, aku buat time setting. Kami2 dah okey, tapi Mierza... adui...

okeylah tu... erk!

Nasi impitnya dah habis, kuahnya masih banyak berbaki. Cadang2 ngan hb, petang nanti nak buat cekodok tepung. Makan cicah dengan kuah kacang. Tapi tengaharinya, Mierza buat kerja sorang2... habis tumpah kuah kacang ke lantai...
takde rezeki le tu....

11 comments:

blogresipi said...

Cantik serba biru akak sekeluarga.. selamat hari raya aidiladha kak Fia :)

Noorma Ismail said...

cun aaa minah yg berbaju biru bertudung biru tu...mata biru tak???

FaizAmYAirieL said...

wah meriahnye berbaju raye di pagi raye..kitorg x pakai baju raye pon except amy je yg pakai baju melayu sbb pegi semayang raye..ngeee

ai said...

aku takde gambar raye pon..huhuhu

♥ Eda ♥ said...

fuhh..blue in da house..aku pon takde mek..hehe

Fiza Nordin said...

ijan,
terima kasih...selamat hari raya aidil adha juga utk ijan, faiz dan mikael mucuk masyam tuuuu

noorma,
takmo biru...nak pink, boleyh???

faiz,
pas g sembahyang raye nak p kubo plak.jadik kenelah pakai baju kurung,kan...lgpun terasalah sikit meriahnya raya...melayan karenah anak2 je sebenarnya.tgk anak seronok,kite pun seronoklahkan...

besan,
awat takde besan???

eda,
biru mata hitam mu, erh...hahahahaaa

Anonymous said...

Между прочим, не зря блогоньюс считается местом сбора всего самого увлекательного. [URL=http://blogonews.net]Интересно почитать[/URL] - безусловно правильное название сайта.

Anonymous said...

Simpler and easier just links london various facets of being married the ought links london jewellery to be obtained and tradition recently indicated links of london sale actually divided regarding the bride's family, links of london silver the groom's family, as well as the groom himself. discount links of london Over are the days where the bride's parents insures links of london ring uk every single thing make a list of to links of london friendship bracelets sale perfect detail. For a short period, tradition had shifted this obligation to qualify for the links sweetie bracelet three parties soon discussed the following., a response, links of london earrings as well as ever-popular brunch. Experience entered production although there required to links of london necklaces sale twelve inches into your market by the grooms telephone and therefore bridal individual.

Anonymous said...

I absolutely love your blog and find the majority of
your post's to be exactly what I'm looking for. can you
offer guest writers to write content for you? I wouldn't mind creating a post or elaborating on most of the subjects you write with regards to here. Again, awesome website!

Here is my web blog; key holders Durban

Anonymous said...

Definitely believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the internet
the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people think about worries that they
just don't know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

my site - document imaging

Anonymous said...

Great goods from you, man. I've understand your stuff previous to and you're just extremely fantastic.

I actually like what you've acquired here, really like what you're saying and the way in
which you say it. You make it enjoyable and you still
take care of to keep it wise. I cant wait to read far more from you.
This is actually a great web site.

My webpage :: business branding and printing

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)