Followers

Tuesday, November 17, 2009

Nasi Goreng Tom Yam


Salam & selamat pagi...

Bekpes ape korang arini? Aku dan anak2 bekpes nasi goreng tomyam. Since nasi semalam banyak berbaki, jadi buatlah nasi goreng ni. Lagipun dah lame tak buat neh... sedap... anak2 pun suker. Rencahannya hanyalah sotong dan telur saje. Sayurnya pula hanyalah lobak merah yang dipotong halus. Bila dah campur dengan nasi tu, hilang tak nampak lobak merahnya. Tak pe... lagi elok. Kalau tak nampak, Baby akan makan saja. Tapi kalau dia nampak, sure dia dok terkais-kais. Paling fenin kalau dia merengek sambil cakap, "mama... pilihkan sayur ni keluar..."


Haish budak neh!!!

Resepi daripada Hana Kanazawa. Dah pernah buat sebelum ni. Kalau sesape nak cube dan nak tau resepinya, rajin2kanlah klik2 kat tag sebelah yek... carik sampai jumpe...

7 comments:

Sheila said...

hai BF nasi yeee nak sepingan bolehhh atas nasi taruk timun n telur dadar ye hehehee...selalu buat mmg sdp..nak nya bebagai aksesori taruk...heheee

FaizAmYAirieL said...

beshnye bf nasi goreng tom yam..daku kalau nak mkn nasi goreng tomyam ni utk dinner..ehehe..ko gune perencah nasi goreng tomyam ke kak pza?

Fiza Nordin said...

k sheila,
amboi bukan main lagi ordernye tu...ekekekeee boleh je kak...meh la mai umah...boleh tolong packing2 barang masuk kotak sekali heheheee

faiz,
kebetulan ade nasi lebih semalam.kenelah buat nasi goreng.klu tak sure masuk tong punye...tak, aku gune perencah tomyam adabi...yg utk masak kuah adabi tu...

cikmanggis said...

lagi pedas lagi best nasi goreng tom yam ni..campak cili api banyak banyak..kasi berapi

Watierman said...

Kalau kat rumah akak asal nasi jer tak pernah tolak.....simple lagi dia org suka...!

Fiza Nordin said...

cik manggis,
klu ikutkan hati mmg nak yg pedas2 tp fikirkan anak2,xdelah...nak buat 2 vers malas la pulak...ha tu dia yg sebenonye...MALAS! ekekekeee

k watie,
klu hb sy mmg suke yg simple.tapi biniknye ni yg banyak ragam dan seribu selere heheheee

hazlina said...

salam kenalan..
blog yg sgt best
jemputla ke blog sy n jgn sgn2 to be my follower..;)

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)