Followers

Saturday, November 21, 2009

Bila Che' Abang Ke Dapo...


Salam...

Hari ni seawal pagi aku dah bangun. Nak menyiapkan tempahan kek choc indulgent yang ditempah oleh Mak Hayam Nik. (Gambar dan n3 akan dimasukkan kemudian, InsyaAllah...) Keknya dah siap disalut dengan choc ganache. Cume nak tinggal deko saje... nak buat dan siapakan semalamnya, mengantuk pula rasa mata.

Lepas dah siapkan tempahan kek, dah prepare masuk dalam kotak bagai, aku simpan dalam peti ais. Aku pun siap2... ha, nak ke mana??? Hari Khamis malam yang lepas, Ayu (anak 2nd arwah pak Dolah) yg tinggal kat tingkat 12 same blok ngan aku ni ajak g survey kat Damansara Intan. Aku ni ok ajelah... Ayu memang buat part-time cari-cari orang buat survey ni. Dia pun tahu, kalau weekend aku bolehlah menyebok2kan diri. Tapi kalau hari2 biase ni payah banyak! Eheheee... Aku tak pergi sorang... tapi g bertempat (campo aku ber5). Akula yang drive dan bawa kereta aku... uppppssss... kete laki aku! Ampun bang...!

Survey tu tanye pasal biskut. Dia bagilah 4 keping biskut jenama yang 3 daripadanya dari jenama Jacobs dan satu lagi dari jenama Munchys. Berserta sebotol air mineral. Satu persatu dia suruh bau dulu then makan, rasa. Pastu dia tanyelah soalan. Suke ke tidak baunye, kerangupannya, saiznya dan macam2 lagilah. Haihs... jenuh gak tu nak jawab. Tapi kan korang... pastu habis survery tu... depe bayar RM40!!! Eheheheee sapelah nak bagi gitu2 ajekan...? Part tu yang syiok! Kakakakaaaaa mate duitan tul hakku!

Ok... tutup cerita pasai tu. Balik2 rumah dah kul 1.30 tghari. Sesampai di rumah, aku tgk atas meja ada lauk. Haihssss, laki aku masak!

"I dengan baby dah tangkap gambar ayam blackpaper tu." - Hubby

Kakakaaaaa nak juga menyelit n3 dlm blog haku neiyhhhh laku aku neh!

Layanlah gambo kat atas tu.... ekekekeeee

5 comments:

FaizAmYAirieL said...

wah beshnye balik2 abg sopi dah siap masak..ehehee...siap dah snap pic lagik..sport rim betol..ngeee

geraugebang said...

hebat tu sampai amik gambor. ka ka ka. memang ada niat nak tumpang glamour you la fiza. ki ki ki. bang badang ke dapur gak. kalau lapo nak cari makan. ki ki ki

Fiza Nordin said...

faiz,
tu le pasai...ekekekeee

k gerau,
tu lapo punye pasai le tu...nak kua dia malas sbb kene heret 3 anak ayam.paksa2 gak la diri masuk dapo...mujo ade bahan...

ai said...

amboi..en sopi masak! hebat... (^_^)

menyempat je kau kan besen? tp dpt fulus. mmg syiok! :P

Fiza Nordin said...

besan,
klu dah terpaksa pandai lak masok dapo,kan...tp xpe...i like!!!uiks dapat duit ko...sape tak suker eheheee

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)