Followers

Thursday, November 05, 2009

My Boy...

Salam...

Ini anakanda aku yang sulong punye cerite... dan cerite ini sebenarnya berlaku minggu lepas. Semasa jamuan sambutan Hari Kanak-Kanak di sekolahnya. Beberapa hari sebelumnya, Boy cakap teacher dia kate, pada jamuan itu nanti ade buat lukisan di muka. Tapi kena bayar RM3/=.

"Mama mesti tak kasi..." - Boy

Align Center Dengan muka sedih. (Dia tahu mama dia kedukut banyak kalau satu2 hal yang berkaitan dengan duit, hahahaaa! Mama bukan kedukut, tapi mama berjimat cermat okeyyyy...). Tapi hari tu mood aku tengah baik, atau mungkin sbb aku tengok dia punye muncung mengalahkan muncung cencorot. So, aku terus kate,

"Okey, nanti sebelum pergi sekolah mama bagi RM3/=. Bayarlah dekat teacher." - mama/aku
"Ha?!! Mama kasik?" Mama/aku angkat kening sambil sengih2.

"Yeay!!!" Lompat2 seronok.

"Hah, bilerlah kite nak sekolah assunta ni? Kita pun nak mama bayar RM3/= jugak dekat cikgu kite. kite pun nak conteng2 muka jugak!" - Baby menyampuk sambil peluk tubuh dan muncung bibir. Dengki budak perempuan sorang nih....


Dan hasilnya...
Boy buka2 pintu, dengan muka bengisnya, dengan lukisan di muka yang ala-ala kadar tu menunjukkan mukanya kat aku. Kengkonon jadi lanun...

Eiiii takutnyeeee!!!

Ni apehal rope orang nak menyondol aje neh...?

Kwang3x...

7 comments:

Watierman said...

Takutnya Untie tengok muka LAnuN sorang ni!!!


You have really made his day!!!Something that he will always treasure for the rest of his path!! Way to Go MAMA!!!You did the right thing ! Children...they grow so fast!!!

LOVE said...

Hehehe, mcm2 kan kids! Oooh, he looks mean! ;) Happy Day to Ur son!

Azita said...

ape ke hae nya tu fiza oiiii! knapa nak jadi lanun plak???

blogresipi said...

Ya Ampuunnn!!! bayor 3 hengget lukis cenggini? meh sini boy meh makcik lukih!! ko nk ape? lanun somalia? jack sparrow??? semua bulehhh..bayar 2 hengget setengah jer.. diskaun 50 sen.kihkihkih

Fiza Nordin said...

k watie,
itulah...hrp2 dia gembira walaupun...

love,
tq bday girl! ehehee

k ita,
entahlah...cikgu dia punye hal...

ijan,
conteng2 je tu...tp xpelah...just for fun...

MamaFaMi said...

Kussssmangat aunty tengok muka Boy. Sib baik tengok dalam gambar, kalau aunty la yang bukak pintu untuk Boy, sah pengsan... hihii

AbbotCottage said...

sah sah tgh tadek ghojer ni ye ...ekekeke

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)