Followers

Tuesday, October 11, 2011

Sayang.... tapi terpaksa!


N3 tertunggak...

Khamis yang lalu (6.10.2011) selamat dah terjual 2 biji kereta kami... Waja dan Mazda 323 ni... Kita sayang sangat kat Waja tu... kalau nak dibandingkan kite dengan en hubby, kitalah yang lebih banyak menggunakan Waja tu. Sebab en hubby pergi kerja menunggang motorsikal. Kita ni pulak ada biz yang perlukan kenderaan. Di samping mengambil anak2 balik dari sekolah kebangsaan dan menghantar mereka ke sekolah agama. 


Terpaksa... kalau ikutkan hati memang nak stay dengan Waja. Jual Mazda 323 tu saja. Tapi tulus ikhlas cakap, tak mampu! Banyak komitment lain yang menanti dan harus diberi keutamaan. 

 

Namun begitu, syukur alhamdulillah... rezeki ada terlebih sikit di samping anak2 pun dah semakin membesar. Kenalah cari yang besar sikit. Actually aku prefer Exora walaupun aku lebih minat dgn bentuk Alza. En hubby pulak memang minat Alza. So kami sepakat ambil Alza. Isnin (3.10.2011) kelmarin dah keluar kereta Alza kami setelah menunggu hampir sebulan. Lepas ni tanggunglah hutang baru hihihiiii

Waja dulu gear manual. Kita ni pun memang sejak mula belajar memandu sampai la... memang tak pernah memandu kereta auto. Yang Alza ni en hubby ambil gear auto... gagau jugaklah. Sabtu lepas encik hubby bawak ke kawasan lengang sikit dan bagi kite pandu Alza tu. Adoiii memanglah senang tapi kalau tak biasa, terasa kekoklah, kan... terasa macam baru2 belajar pandu kereta aje.

Semalam (Isnin-10.10.11) 1st time kite pandu Alza sendiri2 (tanpa en hubby kat sebelah). Kita tau dia risau sangat nak lepaskan kita pandu Alza tu. Sebelum pergi kerja awal2 pagi tu, berulang2 kali pesan, "bawa kereta baik2 ye ma..." huhuhuuu... Bila dok pesan2 gitu, buat kite rasa gerun la pulak, kan... 


Alhamdulillah, takde ape2 yang terjadi. Tapi kalau tengok kite bawak, memang nampak tensen sangat. Penuh hati2... harap2 takdelah apa kejadian yang tidak diingin berlaku. Minta simpang jauh2....
Alhamdulillah, terima kasih Allah S.W.T atas limpah kurniaMu... atas rezekiMu...


18 comments:

tun_telani said...

tahniah sbb ada kereta baru ^^ tun pandai bawa auto je, kalau manual mmg tiap2 kali berenti, enjin akan mati. haha

kzai said...

fiza..cantik rumah kt bwh tu..dan kete pun selesa..syukur lah kan rezeki anak2 tuhan bg..

Fiza Nordin said...

tun telani,
terima kasih...dah tak free gear mmglah mati hahahaaa

Fiza Nordin said...

k zai,
alhamdulillah, rezeki dari Allah SWT :D

Nazrah said...

tahniah...cantik kete

~K Ham~ said...

alhamdulillah....rezeki tu....sama la kita...fobia bawak kete auto ni...kakakaaaaaaaaaa

Cendana Kasih said...

Tahniah berganda buat Fiza, dapat rumah, dapat kete...murah rezeki...

sama ler ngan aku, auto tak reti bawak...

aku pun sayang ngan Waja tu, yelah nombor plate nyer sama ngan nombor henpon dan email aku...tp takkan nk buat koleksi kete plak kan..rumah teres ni mana boleh sampai 4-5 bijik kete...kang org ingat nk buat kedai kete ke??

tp aku terpaksa tunggu Jebat aku abis belajo dulu, baru ler pikir 1000 kali kalo nk tuko yg ke beso sikit...

deeja said...

Assalamualaikum...

Tahniah dapat kete baru...leh muat banyk brg tu...

A.I said...

dah ada 'anak' baru ^_____^. elok2 drive ye besen..

Rinna said...

Mula2 mmg tak biasa ngan auto tuh tapi bila dah lama2 best lagik pandu auto dari manual.. :)

Fiza Nordin said...

nazrah,
terima kasih :D

Fiza Nordin said...

k ham,
sy dah semakin ok... hihii

Fiza Nordin said...

noorma,
thanks! duduk umah flat mcm aku ni pun ape kurangnya... kereta banyak2 buat marah orang je...

Fiza Nordin said...

deeja,
terima kasih... selesalah anak2 sikit...klu tak asyikkan bergaduh sempit aje...

Fiza Nordin said...

besan,
ini 'anak' tanggungan tinggi woooo hahahaa tq besan!

Fiza Nordin said...

rinna,
betui3... sy semakin rasa seronok.perasaan gelabah dah semakin kurang...

rossysweety said...

salam perkenalan ..

semakin murah rezeki fiza..rumah baru..kereta baru...bila nak tambah ahli keluarga baru???hehehe

Fiza Nordin said...

rossysweety,
salam kenal :D
gulp.... gerunlah baca soklan tu!

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)