Followers

Monday, October 10, 2011

Majlis Penyerahan Mock Key Fasa 1D & CF (Fasa 1D & 1E) La Cottage, Putra Perdana, Puchong, Selangor.


As salam....
Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah....

Semalam - 9 Oct, 2011 (cantik date - 9.10.11) - Ahad telah selamat berlangsung majlis penyerahan kunci untuk rumah para pembeli projek La Cottage di Putra Perdana, Puchong, Selangor. Salah seorang pembelinya, kami suami isteri. Seperti dalam entry yang lepas, rumah ini telah dibeli ketika anak sulong baru berusia hampir setahun. Sekarang sudah darjah 4! Sebegitu lamanya menunggu. Syukur, penantian telah berakhir. Terima kasih Allah S.W.T... terima kasih!

Minggu lepas en hubby dah siap2 call pihak bank dan tanye tentang last payment. Segala macam invoicenya telah pihak pemaju sertakan lampirannya kepada kami beserta dengan sekeping kertas jemputan ke majlis penyerahan mock key ini hujung 2 minggu lepas. Alhamdulillah, menurut pihak bank, last payment kepada pihak pemaju telah dilepaskan pada 3 October, 2011 (klu tak silap tarikh). Syukur, takda masalah dah bab itu...


 
... rumah contoh (corner lot). kite ambil peluang juga masuk ke dalam rumah ni. nnt kalau pemiliknya dah pindah masuk, tentu takde peluang nak jelajah masuk, kan hihihiii ...

Lepas ni bolehlah kami berurusan dengan pihak pemaju pula. Deposit api dan air sudah dilunaskan beberapa minggu lepas. Ada sedikit pembayaran berjumlah kurang RM500 yang perlu disettlekan untuk assessment dan macam2lah (saya pun kurang arif mengenainya) untuk dilunaskan. Kemudian bolehlah declair, SAYA SUDAH DAPAT RUMAH!!! (walaupun hakikatnya masih berhutang ratus2 ribu dengan pihak bank, hihihiiii)



Majlis dirasmikan oleh Menteri Perumahan Dato' Wira Chor Chee Heun. Ada juga pak menteri lain. Tak ingat pula namanya...Masa kami sampai (lebih kurang 9.30pg) pak menteri dah sampai hihiii... tapi majlis baru nak bermula. Masa tu pun ramai juga yang saing2 dengan kami. Kat khemah yang didirikan ramai pembeli yang dah hadir. Pada kite, majlis itu memang agak meriah dengan kehadirannya, syabas dan terima kasih! Actually yang hadir tu pun bukanlah semuanya dari Fasa 1D dan Fasa 1E saja tetapi juga dari fasa2 lain (Fasa 1G, 1C dan 1F). Kehadiran pembeli dari fasa2 lain memang amat2 dialu2kan. Ianya secara tidak langsung menunjukkan kesungguhan selain boleh berkenal2an dengan bakal jiran setaman.

 
Di majlis serba indah (hati manyak sinang...) itu, ada disediakan jamuan untuk para pembeli yang hadir. Macam2 juadah disediakan. Rasanya tak adalah yang menyungut tak dapat makan. Malah berlebih2 makanannya. Untuk anak2 ada badut menceriakan mereka. Walaupun badutnya kurang mesra alam sikit, tapi dapat belon yang diubah2 jadi pedang, mahkota dan sebagainya tu, dah cukup menggembirakan mereka :D


... Encik Hamizi Hamdan (wakil pembeli) sedang berucap ...

Ucapan dari wakil pembeli, Encik Hamizi Hamdan (Fasa 1C-fasa akhir) agak menyentuh hati juga. Katanya ada pembeli yang dari bergelar suami isteri dah bercerai-berai, tapi rumah yang dibeli dengan nama bersama masih juga tak siap2. Ada juga yang telah meninggal dunia... tak sempat nak merasa rumah baru. Dan macam2 lagilah. Kes aku yang dari anak baru dapat kaki sampai dah darjah 4, kira kes bernasib baik jugalah, kan... huhuhuuu insaf sekejap!

Penyudahnya, kata sepakat telah diambil. Kami akan berpindah ke rumah ini. Cuma belum tahu bila. Apa2 hal kena buat gril dulu. Kena buat apa2 yang patut dulu. Tak bolehlah nak main terjah aje... haru! Kali ni nak kena prepare betul2. Takmo dah jadi macam pindah ke rumah Angsana, Bukit Puchong kelmarin. Tak sampai setahun, dah 'lari' balik ke Taman Medan. 'Tinggalkan' rumah sendiri dan sanggup menyewa rumah orang. Persekolahan anak2 kena diambil kira. Kita masih survey2 sekolah yang sesuai. Agak buntu juga nak hantar anak2 ke sekolah mana...

Sebelum berakhir entry ini, ucapan terima kasih tidak terhingga kepada ALLAH S.W.T. DugaanMU kami terima. Redhakanlah hati kami. Terima kasih kepada AJK yang telah melakukan good job secara sukarela hingga membuahkan hasil. Hanya DIA yang dapat membalas jasa2 kalian semua. Usaha kalian akan dikenang sampai bila2....

Alhamdulillah :D

http://youtu.be/jK6dFdCkqxs  
Video dr youtube. Sedutan dari Buletin Utama @ TV3

6 comments:

Asmara said...

Alhamdulillah.. tahniah kak Fiza. :D

ira said...

Salam,
Saya pon dari fasa 1D jugak...Insya Allah nnti kita akan berjiran...

Rosmaniza @ Ogy said...

fiza,
aku tumpang gembira, akhirnya rumah idaman dalam genggaman..aku lak yg excited..

Fiza Nordin said...

asmara,
terima kasih :D

Fiza Nordin said...

ira,
as salam bakal jiran :D

Fiza Nordin said...

ogy,
alhamdulillah, terima kasih :D

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)