Followers

Monday, June 14, 2010

Lagenda Budak Setan - Hatiku Disentuh Cinta si Farid Kamil


Salam...

Tu dia aihhhh.... tajuk n3 takley blah... tolonglah jangan ade yang jelik, getik dan muntah ijo noooo.... sekadar bersuke-suki sajork...

Semalam - Ahad (13.6.2010) anak2 buah aku - Fafa, Eja & Ima (anak2 Kak Yong) datang sini. Jadinya aku menggunakanlah kesempatan ini untuk keluar tengok2 wayang. En. Sofie tu kalau aku keluar dengan anak2 buah, keizinan adalah di tahap maksimum. Tak payah nak pujuk2 malah disuruhnya lagi ade...

Plan untuk tengok wayang filem LBS ni memanglah dah lame - sejak filem ni diuar2kan di sane sini sinun... tapi En Sofie tu tak suker tengok wayang. Biar cerite dari genre yang dia suka pun... pokoknya dia memang tak suker tengok wayang. Dulu2 mase bercinta pun, kalau kami p tengok wayang, dia betul2 sekadar menemankan aku saje... aku yang tengok sedangkan dia..... zzzzzzzzz!!!

Ok ye... dari kacamata aku yang memanglah suke beno tengok cerite2 gini, memanglah tersentuh hati aku tengok filem ni... Lebih2 lagi bab romantika de amour tu kan... eheheee. Tersengih2 le aku nengoknye... wahhhh alangkah!

And bab Azmi lakonan Que Haidar, memang tak dinafikan lagilah, kan dengan lakonan laki Kak Linda5,6,7, 8! tu... memang mantop. Nampak beno si Lisa 'Sughihani' tu kene belasah betoi... kene pukui kat kepalelah... hadoi... siannye...

Tapi dalam gitu... ade gak yang buat aku, anak2 buah aku dan beberapa penonton lain ketawa bila dialog Lisa menyebut beberapa perkataan ada penggunaan huruf 'r' tu dengan bunyi 'oghang' (orang) & 'cughang' (curang). Tapi Lisa 'Sughihani' tu memang kiut... rase macam padan2 aje dengan 'Faghid' Kamil tu... hikhikhik memandai2 je jodoh2kan 'oghang'...

Last sekali sebelum angkat montot meninggalkan kosi P14, P15, P16 & P17, aku baca kat skrin pawagan tu... "BERAKHIRNYA BAHAGIAN SATU"... apekah ade bahagian kedua dan kesinambungan kisah budak setan ni?

Rase2 akulah macam ada sebab kalau ikut2kan dalam novel LBS tu, memang ada kisah Kasyah dan Cat pulak lepas Ayu meninggal dunia... Ape lagi dugaan kisah hidup budak setan ni??? Yang tu nak kasik suspen le... ni pun macam aku dah pecah lobang kat korang2 yang belum p tengok filem ni... Tunggu ajolah....

5 comments:

Sheila Shafea said...

salam fiza heeh akk sampai tedesut nagis sampai kontrol hidung x nak bagi bunyi...tulah sia tulis ada sanbungan tu..x sabar nak nunggu anyway kalau baca novel lagi puas..ayu cantikkkk

ayien78 said...

Kak Fiza
Huhuhuhu sgt jeles...ayien fanatik dgn citer ni...nk g tgk tapi hajat tk kesampaian...sbbnya... maid tkde so anak2 tkde sapa nk jaga...
agak2 next week ada lagi tk citer ni???

Fiza Nordin said...

k sheila,
balik2 semalam sy terus selongkar kotak carik novel LBS yg sejak dr pindah aritu mmg dok diam2 je dalam kotak...hahahaaa

ayien,
sojak bilolak den jadi akak kau yien??? uhukkkkk!!!entahlah...ado kot....

MamaFaMi said...

Fiza... pergi tengok naper tak ajak mama? Takut kena banjer mama tengok wayang ke? Hehehe... Mama suuuuuuuuka Lisa tu... so the very comel la... tapi kan, bila tengok kat TV, snap shots tu, tak sukalah tengok Que tengking tengking cam tu. Ish, terus tak minat! Hehehe...

iera_ayen said...

kak...aku baru nak komen. ko pon mcm aku gak leh layan citer jiwang camni...yg x bleh blah aku pi laki bini angkut anak2 aku sekali...dgn boyot2 masuk panggung sbb nak layan lisa ngn farid kamil...hahaha..

mcm mana la ada yg kata boring la...x faham la... jenis yg x dak feeling kot..kahhh....aku faham jer...jiwang karat la katakan

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)