Followers

Thursday, June 17, 2010

Jelly Kelapa


Salam semua...

4/5 hari ni aku memang berangin sungguh...sejak2 FIFA bermula... bukan sebab En Sofie balik2 kerja terus tukar siaran ke channel bola... sampaikan aku tak dapat tengok rancangan tv yg aku suka... bukan pasal tu... bukan jugak sebab En Sofie sanggup berjaga malam semata2 nak mencanguk depan tv... bukan jugak... tapi sebab line tenet aku lembap, sengal dan kengkadang langsung tak leh tembus. Sakit hati, arghhhh!!! Tapi nak buek camno, kan... hakak terimo ajolah qada' & qadarnya... hisk!!!

Jelly kelapa, buat semalam. First time buat, alhamdulillah kena dengan tekak aku, anak2 dan En. Sofie juga. Tapi disebabkan semalam perut En Sofie kurang enak, dia cuma makan 1 bekas saja. Yang banyak makan, Baby. Lepas 1 ke 1 bekas. Asyik bukak tutup peti ais je kejenye. Makan sejuk2, wallah!!!

Resipi? Sebenarnya aku buat ni main campak2 aje dalam periuk. Beli 2 biji kelapa muda dan aku tambahkan 2 cawan air. Letak 5g agar2 serbuk dan gula secukup manis di tekak masing2. Itu saja...

2 comments:

Nana said...

hye kak ..dah lama xmasuk sini hehehe

sedap nye jeli kelapa..saya baru 2x try

Fiza Nordin said...

nana,
ok tu dah 2x try...akak baru sekali ni ha...

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)