Followers

Monday, September 24, 2012

Kaw2 Burger Bakar @ Lokas Makana, Puchong Utama



As salam...

Cerita malam minggu kelmarin. Dinner burger bakaq kat Lokas Makana, Puchong Utama. Tak jauh sangatlah dari rumah... dalam 10-15 minit perjalanan. Tapi kalau every time lalu kat trafik lite tu hijau je lampunye, kurang dari 15 minit dah boleh sampai hihihiii meh jap aku kire berapa trafik light kena tempuh dari rumah ke tempat ni... hemppppppppppppp 4 trafik light!

Ok, harga utk yg boy makan ni rm11++ (x ingat exactly price). Adik yg amik order tu yg suggest,kan. Lagi 1 amik yg biasa punya - rm8++. Bila sampai kat meja, aku tengok tak banyak beza pun antara yg rm11++ & rm8++ tu. Cuma nampak yg boy punye tu atas cheese tu ade slice bacon (kottt). Tapi xpa... aku tak heran pun. 1st time makan makenye...for next time kite taulah nak order camne,kan...?


Yang aku punye, ni kat atas ni... sosej 3 batang tu order asing (rm1.50) sbb kengkonon nnt Mierza dan Baby boleh makan wat kudap2. Tapi tengok2 dorang lagi terliur makan roti canai sekeping sorang. Makanya sosej bungkus bawak balik hahaha!

Meriah juga suasana tempat makan situ. Cuma servis agak sopan santun, bak kata en hubby. Air yang aku pesan, sampai habis burger aku makan, tak sampai2. Padahal punyelah lelah nak menghabiskan burger yg berdaging tebal tu.

Just a suggestion, pelayan yg hantar2 order orang tu mungkin boleh jerit/panggil/sebut nombor meja sambil lalu. Tentu lagi meriah, ye tak??? So you'll x buang masa ke hulu ke hilir mencari nombor di atas meja yg banyak dan merata2 tempat tu. hempppp.......... tapi pada aku tempat tu mmg best jugaklah. Western ade, ikan bakar ade, char kuey teow ade... hakikatnye i'Allah kemungkinan akan repeat lg ke situ.

And actually, mase aku baru2 pindah sini, aku pernah singgah Lokas Makana ni tapi tak makan pun sebab masa tu mungkin baru buka kot. Adelah 2/3 meja yg diduduki pelanggan. Sunyi, suram je. Gerai yang berniaga pun tak banyak dan kebanyakkan kedai tutup. Tapi tadi aku pergi, memang nampak perubahan sungguh. Orang jual baju, tudung & barang2 lain pun ada gak. Nak parking kereta pun tercari2. Mujur juga dapat parking yang dekat dgn gate. Rezekilah tu :D

Ok, itu saje nak celoteh. Kepada yang nak singgah, dipersilakan.
Macam2 ada kat Lokas Makana tu... 

## ikhlas ni, pengurusan Lokas Makana x bayo pun suh promot hahahaha!!! ##


7 comments:

izahdaut said...

kat ampang pun ada gak kak beger bakar ni.. pun terbaikkk

Sari Yusa Ibrahim said...

suka burger bako rasa macam hari2 nak makan tapi takut badan jadik cam burger bako lak.. hehehe

Sheila Shafeareen said...

salam sdp hemm nnt leh le akk try kesana pulak biasa akk pergi ke sg ramal dekat je dari rmh fiza tu..di Sugai Ramal Food court..fiza ke kajang boleh lah singah..senang tepi jln dah npk Junction Food Court Ramal...pilihan makanan pun bayak..satay sdp... Burger Bakar Abang Burn Ramal Junction Food Court

Fiza Nordin said...

izah,
sebelum2 ni mmg terliur yg kat area2 sane en suamiku kate, "p lapo,balik pun lapo" sbb perjalanan yg jauh hihii alahhhh jauh sgt ke pchong & kl tu? jauhla kan klu x berkehendak hihiii

Fiza Nordin said...

sari yusa,
statement yg amat benar.sesekali bolehla...slalu2 bukan takut badan je mcm burger bakor tu, hati pun terbakor same.wahahaha

Fiza Nordin said...

k sheila,
junction food sg ramal tu rasenye penah p dulu.lepak ngn sepupu asben sampai kul 3pg huhuuu mase tu blum ade burger bakar lagi...seberang jalannye shell,kan? klu betul yg tu la....

Effa said...

sala kenal,
wah menarik nampak burger bakar tu..teringin sangat nak try, tapi poblem nye kalau nak pi beli kena amik nombor kan...

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)