Followers

Tuesday, September 25, 2012

Choc Cheese Oreo


As salam... 

Ahad kelmarin en hubby ade jamuan makan-makan dengan kawan-kawan bekas sekolah menengahnya di Rawang. Jamuan dibuat di rumah salah seorang kawan-kawannya itu. Makanya isterinya ni buatkanlah something untuk dibawa pergi. Sungguh orang lelaki pun, naklah bawa sesuatu sebagai buah tangan,kan... takkan nak datang melenggang kangkung je...

Choc Cheese Oreo jadi pilihan. Pernah buat ni lama dulu. Masa dok rumah Blok N, Desaria. Lepas ni kalau ada orang nak order, silakan ye :D
Yang rajin nak buat sendiri, resipinya aku kongsikan di bawah. Yang rasa nak buat sendiri tapi x kuasa nak menekan tart shell, boleh beli tart shell dari aku. :D

Bahan2 :-
250g krim cheese
150g mentega
100g gula halus
3 sb serbuk coklat
30g susu segar
1 biji telur

Hiasan:- oreo crust

Cara2 :-
> campurkan semua bahan dalam mangkuk mixer dan putar hingga sebati semuanya.
> sudukan dalam mangkuk tart shell.
> panaskan oven dan bakar 5 minit. Suhu 180c
> keluarkan dari oven. tabur oreo crust di atasnya.
> siap untuk dihidang

selamat mencuba semua :D

6 comments:

A.I said...

adoi...dah 'dekat' sgt choc cheese kau ni dgn aku haritu. tp malangnya tak dpt nk rasa. huhuhu :(

Liza said...

mmg nmpk ngancam habis ni...tp bab nk buat crust dia yg akk malas ...hihiihi

adda syuhada said...

wowww mantap betull..terliur nya..

Fiza Nordin said...

besan,
ye le sgt besan oiii...bwh umah je kot hihihiii xde rezeki le tu,len2 kali i'Allah :D

Fiza Nordin said...

k liza,
tang crust tu sy ketuk2 dgn lesung je wahaha.letak dalam plastik.jgn hantam kekuat,hantam manja2 sayang je hihiii

Fiza Nordin said...

adda,
tq singgah ye...jemput2lah jamu mata di sini :D

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)