Followers

Tuesday, September 01, 2009

Raya!!! Raya!!! Raya!!! Giveaway


Salam...

Kali ni nak join giveaway ni pulak... secara tak langsung dapat berkenalan dengan kawan blogger yg baru. Dan secara tak langsung juga mengimbas kenangan lalu lagi2 bila ada gambar orang tersayang bersama. Pagi-pagi tadi dok belek gambar raye beberapa tahun lalu bertujuan untuk join giveaway ni, sayu tul rasa hati. Tahun ni berhari raya tanpa bonda tersayang... ah.... moga bonda tenang bersamaNYA, amin!

Okey... Raya!!! Raya!!! Raya!!! Giveaway ni dianjurkan oleh blog Aimy Comel.

SEDONDONNYE KAMI DI PAGI RAYA

Dua gambar kat atas diabadikan pada Aidilfitri beberapa tahun yang lalu. Tentu2lah masa ni arwah mak masih sihat walafiat. Masa ni anak pun baru 2 orang. Kalau tak silap Baby nak masuk 2 tahun sementara Boy nak masuk 4 tahun. Tengoklah pakaian kami suami isteri dan anak2... tak sedondon, kan.. baju arwah emak tu memang dah siap lame sebab mak tempah awal2. Nak beli dah siap, arwah tak suka. Tak selesa katanya.


Kisahnya, baju anak2 tu aku dah beli dulu. Tahun tu memang ingat nak pakai kaler merah pekat camtu. Baju kami tak beli masa tu sebab tak de yg berkenan kat hati. So, kami decide tiga empat malam sebelum raya nak g merayau kat Tuanku Abdul Rahman le... memang kami pergi tapi hb aku nak baju melayu johor camni. Ada warna merah tapi jenis tengkuk cekak musang. Dia tak mo... cari punye cari punye cari... akhirnya jumpe sehelai jek tinggal baju melayu johor tapi kaler biru. Terus beli. Tak kuase dah nak berjalan. Nasib baiklah baju aku belum beli lagi. Bila dah beli hubbynya baju, barulah cari baju aku. Aku kenalah ikut kaler baju suami ye tak... nak beli baju lain pula untuk anak2 bajet takde dah... hahahaaaa jadinya gini ajelah... nasib tak kaler hitam putih, kalau tak jadi family taik cicak ekekeeee....

Pada sesape yang nak join, boleh le ke blog Aimy Comel yek...
Jom kita meriahkan lagi giveaway ni...
:D

6 comments:

saveme_zero said...

muda belia ko za wakttu ni..sweet jer

phalla said...

you site his nice, could you exchange my link?
here is my link
I hope you can share friend ship me..
http://khmerlovenews.blogspot.com
thanks you in advance

CikMin said...

alalalalala...chumeinyer ko pakai tudung pija...anggun gitu....

Aimy Comel said...

ok auntie...done. auntie tunggu erk da winner...heheeh

Fiza Nordin said...

sue,
sampai sekarang pun aku masih muda belia & sweet sue oiiii...kahkahkahhhh

phalla,
tq for visiting my blog...nice?please come again yeah...link! :D

cikmin,
malu ah!

aimy comel,
selamat datang sikecil...okey,kite tungguuuuuu

hana said...

pijaaaaaa.... siyesss aku ckp! lawoo ko pakai tudung! sampai aku tercarik2 mana satu ko! kikikiki

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)