Followers

Tuesday, February 01, 2011

.::. gambar carian google .::.

InsyaAllah andai diizinkan olehNYA, kami (aku & en hubby) akan fly2 away ke Kuching, Sarawak pertengahan bulan February (16hb - 19hb Februari...) nnt... ye, kami berdua saja... berdua lebih baik, kan... hahahaa! Gatai! Taklah gatai sangat, sikit2lah heheee...

Kami akan berada di Kuching selama 4 hari 3 malam. Hotel dah booking seawalnye... (Tune Hotel) alhamdulillah, walaupun lepas tu macam2 promo pulak keluar yang sepatutnya kami boleh lebih berjimat. Tak apalah... anggap saja bukan rezeki kita.

N3 ini bukan sekadar n3 kosong sebenarnya... jauh sekali hendak menunjuk2... (ala, ada orang fly lebih jauh dari kami, kan...) disebabkan ini pertama kalinya aku menjejakkan kaki di Bumi Kenyalang,
nak minta tolong bloggers/readers berikan pendapat, pandangan, tunjuk ajar atau apa2 saja (tempat makan, shopping places, tempat pelancongan yg harus dikunjungi dsb.) tentang Sarawak ni... moga nanti boleh dijadikan panduan semasa berada di sana.

And actually, menjejakkan kaki ke di Bumi Kenyalang ni mmg pertama kali untuk aku but dah berkali2 untuk en hubby, sebab dia pernah bekerja selama 3 tahun di Kuching, Sarawak ni... tapi lebih 10tahun dululah...so, dia pun dah tak ingat banyak selok-belok Kuching. And for sure dah banyak perubahan di sana...

So, titipan komen daripada bloggers/readers adalah amat2 dihargai!
Aku dahulukan dengan ucapan "Terima Kasih :D"


8 comments:

Rosmaniza @ Ogy said...

pergi berdua nt balik bertiga ek..;p

Mommy Prince said...

kak fiza, sernok la dpt kuar berdua.huhu


tdo tune hotel pilihan yg bijak..jln kaki je nak jln2kat waterfront.

jgn lupe mkn kat ABC seafood. ni pun jln kaki je dari tune. pastu naik sampan ke dayang salha beli kek lapis.(kalau tak naik kete pun bole)

kalau rajin g lah ke pasar sarikei.aritu aku tak sempat g.aku ke pasar satok saje. :)

shopping kat waterfront tu sepjg2 gerai. :)

byk tempat menarik kat Kuching.nanti amik brochure kat hotel tau. kalau rajin meh kebek2 kat blog entry lame2 aku :)

Have fun!!

Mommy Prince said...

alamak lupe.
kak jgn lupe sampai2 nanti try nasi ayam kat kuching tu.sedappp

pastu jln lupe try JENTAYU BLACKPAPER yg dekat ngan kedai buku (ni kedai member aku) promote jap.ngeh3

Cendana Kasih said...

slamat ber holiday...kirim terubuk masin sekor yer..hehehe...

anak2 ko sapa jaga? kakak ko yg kat sepang tu ke??

waaa,,,honeymoon la ko ek !!!

Ezadlieza said...

salam fiza...tul kata mommy prince tu...fiza bole nak bot pegi beli ke lapis dayang salhah..kat situ slaluya org pegi beli kek lapis...pas tu kalau nak cari terubuk masin biasanya org akak pergi kat satok....

pas tu kat satok ni kalau hari sabtu n ahad ada pasar..mmg meriah ler...hari sabtu start kul 12 tgh hari dan ahadnya sampai kul 1 gitu...

dan biasanya kalau org dtg sarawak mesti akan ker SARIKIN..sempadan dgn kalimantan...kat situ mcm2 ada la juga...mcm kita pegi wang kelian...rantau panjang...padang besar tp ni dekat dgn sempadan indon...tp kat situ hari sabtu dan ahad jer ada...biasanya kat situ org akan beli telekong la sbb murah2 dan cantik2..dan mcm2 lagi la...

pas tu kat kalau nak mkn ayam penyet fiza bole gak pegi kat Raja Ayam penyet..tu kat satok ada ..pas tu kat belakana masjid kuching pun ada.

kalau ada masa fiza bole pegi kat Jong Crocodile farm kat on the way na ke serian tp belum sampa serian ler...n3 fee utk org bukan warga sarawak rm16..

akak ni org kl tp netap sini..

Fiza Nordin said...

ogy,
aiiii 4 hari pergi dah balik bertiga... lain mcm bunyi & maknenye tu.... haishhhhh cabui hang!!!!

arin,
terima kasih banyak2... harus aku p kebek2 n3 lame hang tu.... hahahaaa

noorma,
ikan masin? boleh pe salahnye hehee
aah anak2 aku aku poskan ke umah akak kat kat sepang. telahkan aku naik flight pun kat klia, dekat le dah tu....thanks noorma :D


k lieza,
terima kasih atas info tu.... sgt berguna & thanks jugak sudi jenguk ke blog ku ni kak :D

MUMMY ILA said...

aku pun x penah sampai..hahaha xleh kasi idea. hehe

nanti balik share ye info :)

d.a.y.n.a^t..h.e^a.m.b.i.t.i.o.u.s^g.i.r.l said...

kak..klu saya nak pesan yang serbuk cheesy tuh, boleh?

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)