Followers

Monday, February 28, 2011

Bengkel DSLR Percuma Anjuran Adhadimohd.com @ Tasik Perdana, Kuala Lumpur



Ni kisah hari Ahad (27.2.2011) yang lalu. Tak ingat macam mana aku boleh terperasan dengan event percuma ni kat fb. Teruslah aku mengajak bff Ogy. Bff Ogy plak ajak bff Aishah yang mana kami2 ni memanglah masih baru mempelopori dunia DSLR neh....

our first assignment... hentah berapa kali snap & kemudiannya redha ajelah...

@ kawasan pokok2 kaktus...


Penuh semangat nak explore my new gadget. Walaupun dalam keadaan diri yang tak berapa nak sihat, tetap juga aku menghadirkan diri ke event ini. Kalau berbayar memang fikir seribu kali memandangkan baru balik holiday dan berhabis dengan 'senapang gajah' ni, hahahaaa!!!






snap sambil menerap... hikhikk...

Bengkel Percuma yang dianjurkan oleh En Adhadi Mohd ini diadakan di Tasik Perdana, Kuala Lumpur bertempat di Taman Herba. Start pukul 9pg sampai pukul 12tghari tapi ada acara sampingan yg dianjurkan oleh kami2 sendiri, heheheee.... jadinya menganjak 1 jam iaitu pukul 1tghari. Balik2 rumah terus kepenatan dan keletihan ya amat... lembek.... baring2 terus tertidur. Tapi b4 tu dah setkan alarm kat hp pukul 4 petang. Kerana ada jemputan ke majlis hari lahir BFF @ Subang Jaya. Cerita itu akan diupdate kemudian nnt, insyaAllah...




Bercerita pasal bengkel ni, kami2 diajar tentang basic capture gambar. Kalau dah di taman tentu2lah objeknya adalah pokok2, bunga2 dan kawasan sekitar yang kehijauan. Bagi kami2 yang masih baru ni, memang mencangak2 & kalut namun penuh dengan keterujaan. Mujurlah Og ada bawa sepupunya, Shahril yang memang arif dengan DSLR ni... beliaulah yang banyak membantu walaupun anjuran bengkel sendiri ada sediakan beberapa orang yg arif dlm bidang ni... tapi takkan depe nak layan kami2 je, kan.... orang lain pun harus diberi perhatian juga.



Dalam bengkel ini, kami diberikan 4 helai nota yang dijadikan sebagai panduan. Actually nota itu diberikan pinjaman sahaja tapi kalau dalam proses bengkel dan nota itu lunyai, kenalah beli dengan harga RM10. Pada aku yang masih baru ni, tutup matalah bg RM10 kat cikgu tu... sekurang2nya boleh jadi panduan di kemudian hari... dan memanglah... nota itu di penghujung bengkel, separa lunyai!

bff ogy... my model x berbayar... tapi sebaliknya pulak... thanks belanja makan, tumpangkan kereta (ambil & hantar sampai ke rumah) & i owe u duit nota. tadak duit kecek...


us... me, Ogy & Aishah...

Lepas2 ni kalau ada bengkel2 percuma macam ni lagi, HARUS aku join! En hb pun nampaknya sudah kasik lampu hijau tu! Terima kasih abang! Hiks....

Cerita2 honeymoon Sarawak terpaksa ditangguhkan buat sementara bagi memberi laluan pada n3 semasa... harap sabarlah menunggu... hai, entahlah! Ada ke yang menunggu tu? Hikhik...

8 comments:

eLYies said...

kalo ade geng memang semangat pi bengkel2 cam gini kan?

Fiza Nordin said...

yies,
betul tu...

irma said...

wah...welkem tu senapang gajah group...hehe

iera_ayen said...

wahhhh...makin maju ko kak fiza...semua boleh...menulis, memasak...isshhh tahap kejelesan aku semakin meningkat...tp x per semangat buat aku gak...Insyaallah

CatlinaFly said...

wah2..best2!:)

Rosmaniza @ Ogy said...

x sabor rasanya nak ke next bengkel..huhu

Rosmaniza @ Ogy said...
This comment has been removed by the author.
fairuz aka anat said...

Kalau dapat gegambar create satu album dalam FB pastu set Album Privacy kepada Everyone dan paste URL di dalam page bengkel.. ataupun tag Adhadi direct.. mintak dia komen.. :)

Anyway tahniah.. insyaAllah Adhadi akan buat lg.. Mayb tukar sikit subjek.. insyaAllah.. hehe.. FB : Maxmillion Jaeger

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)