Followers

Wednesday, January 27, 2010

Mazda 323....

Salam...

Ha... inilah dia seperti yang dijanjikan minggu lepas... tenuk 'baru' kami. Hehehee...
Iye... mmg kereta lame tapi yang penting kondisinya masih baik dan selesa untuk dipandu. Body pun cantekkkkk... Dan yang lebih penting kami tak menanggung hutang... beli cash aje....

parking sebelah2 tu....
Waja tu totally aku le yang pakai sekarang....


Alhamdulillah...walaupun baru menjadi milik kami tapi sudah pun berjasa kepada kami. Senang hb aku nak kerja. Senang jugak hb aku nak angkut anak2 aku balik dari sekolah. Tak payahlah aku kene berulang alik tengahari dan petang. Kalau naik motor bawak anak2 dengan perjalanan yang jauh tu agak menakutkan jugak. Maklumlah waktu balik dengan sesak kenderaan lagi... anak2 pun mungkin kepenatan, kene angin... kang tertidur atas motor pulak. Nauzubillah....


Setakat ini kereta ni tak mendatangkan masalah pada kami malah kami amat menghargainya. Terima kasih le bebanyak, kerana memudahkan kami... Jangan buat hal erk....

Cun kan....?

13 comments:

Kak Aidah said...

Salam Fiza,
Tak kisah lah kereta lama atau baru. Yg penting kondisinya masih elok lagi. Suami akak pun jenis tak suka berhutang, we all punya kereta dh lama habis bayar tapi since akak jaga elok2 sampai sekarang masih OK lagi.Org lain dh pakai 2 / 3 kereta tapi hubby kata biarlah, yg pening nk byr hutang they all

Fiza Nordin said...

k aidah,
tu la...bile fikirkan nak berhutang rase malas betul.ade duit sikit lebih baik beli cash...tp hidup kenelah berdikit2kan...alhamdulillah kereta tu tak/belum mendatangkan masalah.harap2 ok ajelah...masalah sikit2 biaselahkan...

ILA HAFIZ said...

ala x kisah la kete baru ke lama ke janji tidak menambahkan HUTANG.. pening wooo.. aku pun dapat kete bayo murah je..senang hati janji selesa utk kami ber3 ke sana ke mari.. xyah nak havoc2..kete beso mahal gedabak nanti pening kepala nak membayonye.. kalau terlebih mampu xpe.. tol x?..

miemiey said...

senang kan tak pening kepala nangung hutang.....apa yg penting tak mendatangkan masalah..tadi kompius gak ingat waja kat sebelah tu..hehehe...

Noorma Ismail said...

kalo nk angkut anak naik moto, ko riso anak2 tido, apa kata ko ikat jer ngan tali pada badan tuan yang membawak moto tu..wakahkahkah...jangan marah Fiza, lama tak gurau ngan ko !!

Fiza Nordin said...

ila,
tu lerkan...aku pun xmo le ikut resmi "bio pape asal bergaye tu"...hisk tak sanggup dikejo utang sepanjang hayat...

miemiey,
waja tu kete pertama...tambah 1 lg tuk senang hb akak balik keje terus amik anak sekolah.nak bawak naik moto takut anak2 tido.bahaye tu...waja tu akak gune utk anto anak2 ke sekolah le...

noorma,
iye bebeno le tu...kang anak2 aku tido ngan laki2 aku sekali jatuh hohohooooo

el said...

oklah tu..dpt gak anto anak2 ke skul...
nak g market ke ape ke sng...hsewife mmg perlukan kete..sng nak g mn2...

Nana said...

comei je kete ni suka kete kontot2 gini

Azita Zain said...

kete baru ke lama tak kisah asalkan jgn byk ragam. lg satu, tak payah tanggung utang lagi. ada 2 keta mmg senang kan... k.ita pun ada 2 keta. skrg ni hubby yg slalu tukar2 bawak gi kerja. k.ita jarang2 skali kluar rumah...hehheehe. tp dua2 dah abis utang. dah jadi hak mutlak. senang ati....

leen hussain said...

fiza...kereta lama pun
tapi kalau buatan luar ni biasanya enjinnya bagus, tu yg penting kan... janji selamat semua..

Fiza Nordin said...

l,
nak p menjongkit lagi senang wakaka

nana,
kete kontot erh...heheee

k ita,
waja tu pun dah nak abis tu...pasni leh nyimpan lebih sikit le...alhamdulillah...jgn wat utang lain plak udah le...hisk...

leen,
betul tu...harap2 pun gitulah...

FaizAmYAirieL said...

wahh kete mazda..ehehee..tingat kete charade ku dulu...kete kecik2 ni senang kan...nk kluar xdek susah2 nak pk kalau kete beso susah nak parking..risau la..ekekeke...

Fiza Nordin said...

faiz,
payah gak tu sebab kete ni xde power stering...tp kete ni abg sopi yg pakai.akak bawak waja tu...sonang bini erk xyah kerah tenaga 4 kerat nak pusing stereng...

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)