Followers

Thursday, January 26, 2012

Pindah di hari lahirku....

As salam....

Alhamdulillah secara tidak rasminya pada 24 Januari (Selasa) - kelmarin - berinjaklah usia setahun lagi. Hahaa happy birthday to me!!! Terima kasih kepada teman2 fb yg berderet2 mengepost ucapan beriring doa. Terima kasih banyak2 ye.... Semoga doa2 itu diperkenankan olehNYA dan sama2lah kita mendapat manfaatnya, amin!

Dan.... Pada 24 Januari itu juga secara tidak rasminya, kami sekeluarga telah berpindah ke rumah baru. Kenapa dikatekan SECARA TIDAK RASMI tu...? Kerana yang pindah barang2 saja. Habis semua dah dipack dan dihantar ke rumah baru. Rumah sewa ni hanya tinggal 4/5 barang je. Tu pun sebab lori dah tak muat. Kalau tidak, haruslah dah sumbat sekali dlm lori. Yg tinggal2 ni bolehlah sikit2 sumbat dalam kereta. Bawa sikit2 sementara sekarang ni dok berulang hari2 ke rumah baru.

Ok, kenape pulaknye dah semua barang hantar ke sane dan kami masih dok berulang-alik,kan... Hajat di hati tu bila berpindah ke rumah baru nak belilah perabut bilik yg baru. Jangan cepat2 mengate,membazir! Tilam yang pakai sekarang ni dah terasa sgt springnye. Sampaikan berlapik dgn tilam kekabu yg kain satin tu utk bg tk terasa sgt springnye. Almari pun dah hogeh2. Kite risau,yg diangkut nnt papan sekeping2 je sbb dah tercabut bagai hahaha!!! Begitu jugaklah dengan almari anak2. Dah hogeh sane sini. Anak2 sebelum ni mmg takde katil. Tidur bentang toto je. So dah pindah ke rumah baru, Boy minta katil double decker. Memang kite dan encik suami pun cadang2 nak belikan katil double decker. Boy di tingkat bawah dan EJ di tingkat bawah. Anak dara seorang belikan katil bujang. Alhamdulillah, anak2 memang dah diajar tidur sendiri2. Cuma Mierza masih dalam proses belajar. Mula2 tidur dgn abang dan kakak tapi tengah2 malam tau2 dah terselit tgh2 antara papa dan mama.

So, Sabtu ni nak pergi jalan2 ke Kajang tengok2 kedai perabut. Suggested by sepupu en suami - abg Man. Shopping perabut bilik!!! Untuk rumah ni kami suami isteri memang tak bercadanglah nak bersofa bagai. Ruang pun kecil. Kalau bersofa2 ni, tinggal ruang berjalan je. Rimas uuuuu!

Bercerita pasal rumah... Kerja2 wiring telah dibuat oleh Ben. Hasil kerjanya memuaskan hati juga. Orangnya ramah dan bertolak-ansur. Tak banyak songeh dan tak banyak berkira. Senang juga buat kerja dengan dia. Klu korang nak buat wiring bolehlah panggil dia ni... Sonang deal! Macam kami aritu wiring 1 rumah, mmg diskaun habis dia bagi.

Lepas ni nak cari orang yg boleh buka dan pasang air-cond. Tadi adelah dpt no hp dari seorang hamba Allah. Kite pun tefonlah tanye quotation klu buka dan pasang air-cond. Uuuumangaiiiii naknye RM300 sebiji. Kite nak buat 2 biji. Means RM600 la... En hubby kate, lebih baik p beli air-cond baru huhuhuuu 


Published with Blogger-droid v2.0.4

33 comments:

dZana said...

happy bithday fiza.. n selamat berpindah ke rumah baru.. smga dilimpahi rahmat yang berpanjangan..

kakcik said...

Happy belated birthday Fiza. Semoga sentiasa dalam rahmat dan kasih Ilahi. :)

ummiaisyah said...

hppy bday fiza..syok gak..sambut bday masuk rmh baru..ala-ala hadiah bday gitu...
sian la baca pasal kc awak tu..sabo je la ye

saniah said...

salam fiza...selamat hari lahir..hee dh berapa tu?rahsia?? biarlah rahsia :)
dan selamat memasuki rmh baru..akak pun blg dikira baru jgak masuk rmh baru..baru 6 bulan..dh lama ke?emm sofa pun baru dpt nih..sama le kita masuk rmh baru mmg buang la perabut lama yg dah hogeh2 tu..:)
happy shopping..

~K Ham~ said...

As salam...tahniah fiza....kak ham tumpang gembira..kayuh pelan2 ya dik....mana yg perlu kita dulukan...samalah kita..perabot semua dah hogeh2....pindah rumah baru..kenala beli yg barukannnnn....keleesssssssssss ko fiza ooiii

Kamalia said...

happy belated fiza..
tahniah dapat masuk rumah baru..
selamat bershopping perabut rumah..

Cute Oven said...

happy birtday fiza n happy dgn rumah baru...mesti wangi kan rumah baru..rasa teruja pulak

Ummi said...

Assalam Fiza, waaaahh seronoknya nak masuk rumah baru...tahniaaah yea...nnt dah siap deko semua...tunjuk gambar taauuu..tengah wangi cantik gitu nnt eh...hehheee
*pstt - baik2 angkat barang2 tuh...kang sakit pinggang lak..hehe

Naz / Nadz COSK said...

Happy belated birthday ye FIza..
Semoga terus bahagia selalu..
Bestnya dah ada rumah sendiri.. Pandangan dari pintu luar tu jer dah buat Naz terliur.. Cantik nampaknya. Adakah tema kabinet dapur itu bewarna merah??? Oh!Seperti idaman ku..huhuhuhuuu...

Mamasya said...

Happy belated bday Fiza.moga sejahtera dan murah rezki selalu. tahniah masuk rumah baru....slmt berkemas dan mendeko....

CitarasaKu said...

Happy belated birthday dan semuga happy di rumah baru. Lama kita tak bagi komen...selalunya silent reader saja. Mahalnya harga kat sana utk pindah aircon kat SP baru rm150 utk satu.

Anonymous said...

salam,

boleh bagi saya no contact ben wiring dan orang yang buat grill x. saya pun duduk kat sini juga

sekian

Fiza Nordin said...

Terima kasih semua... Alhamdulillah dah semakin dapat membiasakan diri di rumah baru.walaupun kecil tp kite suke sbb kite tak penat sangat nak berkemas.kena pulak perabut takde sangat kehkeh,mmg dasar pemalas,kan hahahaa

Utk anonymous,
No rumah & lorong berape awak...?marilah berkenal2lan jiran setaman :D

fizah said...

he2..lorong 15, no.19. Tp belum pindah sana lg. saya fizah.tu tgh survey nak buat wiring yg paling budget. terbaca blog fiza masa tgh survey2.

Fiza Nordin said...

Fizah,
Ehhhh name same, no rumah pun same ni!!! Lorong 15/???
No hp ben - 0133730125
Bahari grill & awning - 0132058851

Moga dapat membantu ye :D

fizah said...

time kasih fiza. lorong 15/11.lupe 15/? aritu. brape ye fiza abis utk wiring satu rumah dan grill tu?

Fiza Nordin said...

Sy buat wiring 1 rumah sbb nak duduk sini. So tambah itu,tambah ini.klu ikutkan umah asal, point dlm bilik semua ada 1 saje,sy + point utk kipas plak.begitu jugaklah yg lain2.banyak + point & looping plug.wiring plug baru. barang mcm lampu,kipas,plug dll sy beli sendiri.so upah utk wiring saje RM1k+ better u call dan ckp sendiri dgn ben.dia boleh bertolak ansur orangnye.senang nak deal & baik.
Utk gril, umah sy end lot.mgkn lain caj - wallahualam. Tp sy aritu RM1400.
Jenguk2 umah nnt,jemputlah singgah rumah :D

fizah said...

insyallah.... fiza lorong brape? time kasih atas penerangan. Rmh sy intermediate.

Fiza Nordin said...

19, jln pp 15/3... :D

Anonymous said...

Having read this I thought it was very enlightening.
I appreciate you taking the time and effort to put this informative
article together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and commenting.

But so what, it was still worthwhile!

Also visit my web page :: diets that work for women

Anonymous said...

It's an remarkable paragraph in favor of all the internet users; they will get benefit from it I am sure.

my webpage; http://themagicmoonlight.com/oxwall/link/12015

Anonymous said...

What you said was actually very reasonable. However, what about this?
suppose you added a little information? I am
not suggesting your information is not good, but suppose you added a title to
maybe get a person's attention? I mean "Pindah di hari lahirku...." is kinda boring. You could glance at Yahoo's home page and see how they write news headlines to get viewers interested.
You might try adding a video or a related pic or
two to get people interested about what you've written. In my opinion, it might bring your website a little bit more interesting.

Also visit my homepage ... silivrenstudios.com

Anonymous said...

Your style is so unique in comparison to other people I've read stuff from. Thank you for posting when you've got
the opportunity, Guess I will just book mark this site.



Visit my website ... Big Idea Mastermind

Anonymous said...

Нmm it apρears like your blog atе my fіrst сomment (it was extremely long) sо I
guess Ӏ'll just sum it up what I had written and say, I'm thoгoughly enjoying your blog.

I tοo am an aspiring blog wгiter but I'm still new to everything. Do you have any tips for inexperienced blog writers? I'd dеfinitely apprеciatе it.



Also viѕit my webpаgе ... managing reputation online

Anonymous said...

It's remarkable to pay a visit this web page and reading the views of all colleagues about this paragraph, while I am also eager of getting familiarity.

Here is my web-site; Reputation Management from Overnight Reputation

Anonymous said...

Ally owes the us government -- fourteen point six billion for the infusion of public dollars how the company out of bankruptcy.

The river Pamba, which flows at the foothills from the
shrine, and in which devotees please take a customary bath before climbing uphill to the temple,
is also underneath the care of the Kerala State Biodiversity Board.
If you has a trademarked item and thousands of people were
copying it and making huge amounts of money would you be upset.


Here is my homepage; Chanel Bags

Anonymous said...

I got thіs wеbsite frοm my buddy who told me abοut thіs ωeb page anԁ now this time
I am visіtіng this web site аnd reading vегy informаtive content аt this tіmе.


my page: Same Day Payday Loans

Anonymous said...

This post is priceless. Where can I find out more?


My web blog losing weight

Anonymous said...

Ahaa, its nice dialogue concerning this piece of writing here at this weblog, I
have read all that, so now me also commenting at this place.


Feel free to surf to my web site: weight reduction diet

Anonymous said...

Hello, everything is going sound here and ofcourse every one is sharing
facts, that's actually excellent, keep up writing.

Here is my page :: basic cooking

Anonymous said...

hello thеre and thank yοu for your infο – I hаvе
сеrtainly pickeԁ uр somethіng new
from гight here. Ӏ dіd howeѵer expertise some technical
iѕsues using this website, since I experienced to reload the site a lοt
of timеs preνіοus to I could get it to loаd pгoρerly.
I had bеen wondеring іf your web hostіng iѕ ОК?
Not that I'm complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and could damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I'm adԁing this RSЅ to my emaіl anԁ coulԁ lοoκ οut for a lot mоre
οf your respeсtive fascinatіng contеnt.
Make ѕure you update this again soοn.


Alѕо visit my blog; lloyd irvin

Anonymous said...

Whаt's up Dear, are you genuinely visiting this site daily, if so after that you will definitely get pleasant knowledge.

my weblog; How To Make Your Hair Grow Faster

Anonymous said...

Just wish to say your article is as surprising.
The clearness in your post is just nice and i could assume
you're an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the enjoyable work.

Visit my page; email marketing newsletters ()

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)