Followers

Friday, January 13, 2012

Angle Hair Goreng Ala Singapore

Naik jet pertama pagi ni ke Singapore utk bf...

Naik jetlah sangat, kan... Buat kc terhover bajet bising 1 blog! Hahahaa

1st time masak gaya2 gini. Senang dan simple je yang benarnya. Tapi biaselah kite... Yang payah2 hazab tu yg terasa2 nak dicuba, pastu malas. Yang senang2 simple cam gini pandang sipi2 je... Alhamdulillah harini terlaksana kehendak hati. Sebelum2 ni ada juga makan bihun goreng s'pore tapi bukan masak sendiri la....

Kite guna angle hair instead of bihun. Hasilnya, seperti biasa diterima dgn ganjilnya oleh en hubbyku. Betul2 dia makan sesudu je pastu konon nak menjaga hati, dia bg piring dia pada Mierza yang tiba2 hari ni begitu awal paginye dah terjaga dr tido. Penerimaan anak2, thumbs up! Boy siap minta bekal lepas makan terkedek2 dlm piring sebelum p skul.

Resipi in details kite takde. Tapi kalau setakat tulis2 gitu je bolehla ek.... Klu korang nak in details, sile 'tanye' kat en google. Sorry selori sy ucapkan....


Rebus angle hair hingga lembut. Lalukan di air paip untuk elak dia melekat antara satu sama lain. Goreng bawang, fish ball dan ayam (boleh ganti dgn seafood lain-ikut tekak masing2) hingga garing sikit. Masuk oyster sos dan garam. Masukkan hirisan lobak merah. Boleh juga campurkan dengan hirisan kobis (klu suka). Masukkan angle hair dan goreng seketika.  Siap dan selamat mencuba :D


Published with Blogger-droid v2.0.3

2 comments:

Amie said...

suka makan angel hair, cepat kenyang tapi cepat pula lapar... ha hahahh

Fiza Nordin said...

K amie,
Eh sy pun perasan begitu hahahaa

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)