Followers

Tuesday, January 03, 2012

Bz, bz, bz....

As salam... Timbul tenggelam, timbul tenggelam mcm sabut kelapa... Entah ade ke orang yang jenguk ke sini, pun tak tau. Tapi tak apelah... Klu xde org jenguk dan baca, biarlah blog ni jadi kenangan untuk diri sendiri. Mungkin utk anak2 bila mereka besar dan dewasa kelak.

Esok, setelah bertenang2 di waktu pagi, akan kembalilah rutin seperti 2 bulan lepas. Awal2 subuh dah bangun. Sediakan sarapan dan kejutkan anak2 untuk ke sekolah. Alhamdulillah, kelengkapan sekolah anak2 dah disediakan sejak 2 minggu yang lalu. Takde rush2 & prepare last minit. Dan tahun ini kite memang dan bercadang2 sangat nak masukkan Mierza ke sekolah. Kite dah daftar pun ke Pusat Perkembangan Kanak-Kanak (PPK) Kompleks 3C - MPSJ. Kita dah dapat pun replynya mengatakan permohonan kemasukkan diluluskan. Esok (4 Jan) adalah hari pendaftaran bagi kanak2 5 tahun.

Tapi... Masa kita taip n3 ni dan sejak tadi, kite dah berbelah bagi nak masukkan Mierza ke situ. Bukan apa... Kite dan en suami bercadang nak pindah pindah lagi??? ke rumah Putra Perdana, Puchong. Pagi tadi pun kite dah ke sekolah agama untuk ambil surat berhenti sekolah. Ke sekolah kebangsaan Baby dan Boy mengambil borang2 yang patut. Semua pun dah get ready. Memanglah Puchong dan Subang Jaya tu dah jauh sangat tapi kat sekitar Putra Perdana tu banyak tadika. Smart Reader ade, Gemilang Kids ade dan yg swasta2 jenis operate kat rumah tu pun banyak. Melambak2, sediakan aje RMnye.... Lgpun Mierza baru 5 tahun, kite ingat utk permulaan ni nak hantar yg biasa2 aje. Just nak biasalah dia berkawan dan sekolah aje...walaupun kite sedar, pendidikan awal utk kanak2 seusianya penting juga. Tak boleh main sumbat aje, kan....


1 lg hal... Kite bercadang nak pindah pada cuti CNY nnt.... Masa tu office en hubby tutup seminggu (mcm tahun2 lepas). Jadi inilah peluang terbaik nak buat operasi angkut-mengangkut hehee. Jadinya dari sekarang ni kite kena settle banyak perkara selain pertukaran anak2 sekolah, nak cari orang pasangkan lampu dan kipas. Nak alihkan air-cond. Nak buat kitchen kabinet cadangnya. Nak buat grill... Adeh!!!

Kelmarin, kite dan en hubby pergi usha2 kedai kitchen kabinet. Kite nak buatlah sikit kat dapur tu sebelum pindah. Tapi bajet cipot je hihihiii. Tu yang bila tanye sane sini, adeh... Telan air liur dengarkan harganya. Klu u all ade tempat boleh dapat kitchen kabinet dgn harga below rm2500, tolong bgtau ek.... Klu ade yg lagi kurang, lg bagus hahahaa kite tak kisah sgt dgn hud, hood dan kitchen tu... Kite pentingkan nak kabinet tu aje sebenarnya sbb banyak sgt barang2 kecik dan pinggan mangkuk nak simpan. Loyang2 kek lagi kan.... Hud, hood dan kitchen tu kite rase mungkin boleh buat kendian pun takpa....

Utk grill dah ok rasenye. Semalam kite dan en hubby ke rumah tu, then nampak banner kecik (org buat grill) kat pagar rumah orang. En hubby dah call dan dah deal pun. Esok org tu memang ade nak buat kerja kat kawasan perumahan kami, boleh singgah sekejap kot. En hubby pun cuti esok.

Nak juga cari orang pasang lampu dan kipas. Kalau masa di rumah Angsana kelmarin, adik abg ipar kite yang buatkan. Kami bayar upah saja. Barang2 kami beli sendiri. Tapi sekarang tak dapat pula dia buatkan sebab selalu kena outstation. Hemp.....


Harapan dan doa kite moga segala urusan dipermudahkan olehNya.... Amin!


Published with Blogger-droid v2.0.2

8 comments:

Anonymous said...

selamat pindh umh baru fiza..
umh kite kat kuching,swak nun dh lme jugak ditggalkn..mesti dh tinggi lalang..hihi..
blog kita ni cam same jer..timbul tgelam..:)
xde org jnguk xpe..simpn utk khzanh dri sndiri je..
syg jugk nk ttup kn..
pgjenguk hntu je ramai..x tggal jejak..almklum lh..blog x fofular..kn..hihi
selamt membz kn dri lh yer..
~~sury-25february~~

Fiza Nordin said...

Ahahaaa cik sury... Terima kasih! Blog kite, ape ade kisah, kan???

tun_telani said...

renyah betul bila pindah rumah kan.. ingat lagi time pindah bintulu, jenuh mengangkut semua barang. nk packing pun sekian hal jugak..
semoga dimudahkan urusan pindan memindah akak =)

Anonymous said...

haha...ade aku kesah..kn...

Fiza Nordin said...

Tun telani,
Terima kasih!

Fiza Nordin said...

Anon,
Abeh, ko ingat aku kesah sgt ngan ko???? Piiiraaaaahhhh!!!!

Anak Merdeka said...

rasa macm nak beli rmh kat la cottage putra perdana. ok ke kwsn tu..ade sekolah, masjid @ surau?.. nak mintk pndpt. tQ

Fiza Nordin said...

anak merdeka,
xtaula nak kate ok ke dak...klu dekat2 kaw ni mmg xdelah lg sekolah, masjid dan surau. sme tu kena keluar sikit ke depan...tp dah rumah sendiri ni, seronok aje sy rase...byr bulan2 pun kesudahnye sendiri punye,kan...wallhualam...

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)