Followers

Monday, December 26, 2011

Kuih Talam... Kuih Tako...?

as salam dan selamat bercuti semua....

Buat kuih ni kelmarin2 sudah. Selamat dah dlm perut pun... Selamat juga dah jadi baja hiihihii

Kite guna tepung serbaguna seperti dalam gambar. Not bad, suka rasanya. Alhamdulillah, tidak menghampakan. Cuma tinggal tambah santan, gula dan sedikit garam. Then kacau atas api perlahan hingga pekat. Tuang dalam loyang dan sejukkan sikit. Bolehlah masukkan dalam peti ais seketika sebelum dipotong dan dihidang. Mudah saja...

Yang menimbulkan persoalan melalui tajuk n3 ni bila gambar kat tiub berlainan, nama dan gambar kuih pun berlainan tapi bahan2 yg digunakan sama. Sukatan tu pun boleh dikatakan sama je, cuma dilebihkan sekali ganda. Heeheee

That means, klu kite nak buat  kuih tako tapi cari tiub tu xde, boleh je ambik tiub kuih talam. Begitulah sebaliknya. Sebab same aje pun....


Published with Blogger-droid v2.0.2

1 comment:

geraugebang said...

tak pernah lak try...bagus heh guna tepung ni

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)