Followers

Tuesday, August 17, 2010

Berbuka Puasa @ Holiday Villa, Subang Jaya

Salam semua... Ni cerita hari Sabtu (14/8/2010) yang lalu... aku berpeluang (atas keizinan en suami terchenta, thanks abang!) menjoinkan diri bersama-sama kawan2 X-SMTM (Sekolah Menengah Taman Medan) di Holiday Villa, Subang Jaya (again!). Organizer seperti biasa - Ebab. Thanks Bab!

Seperti biasa, happening dan seronoklah dapat berkumpul dengan kawan2. Actually majlis berbuka puasa ni untuk family. Tapi as usual en suami ku tak mahu menjoinkan diri sebab tak sanggup nak melayan karenah anakanda (lebih2 Mierza yang super aktif). Nanti dia tak dapat feel nak makan & sembang. Naik hangin pula. Boleh secara tidak langsung akan spoil kegumbiraan aku berkumpul dengan kawan2 juga sudahnya. Jadinya dengan kerelaan hati en suami, dia membenarkan aku pergi. Terpulanglah nak pergi seorang atau nak bawa anak/anak2. Hehehe...


Atas keizinan itu aku bawa seorang anak (huh, macam ramai beno anak bunyik ayatnye tu, kan... hahaha!!!) - Baby. Since Baby pun puasa. Actually Boy pun puasa jugak tapi Boy tu nampak dah besar sangat. Ni kes nak mengelak kena bayo. Hahahaaa!!! Baby tu kecik molek je....


Bersama Ita dan Ros yang berpenampilan baru.
Soalan laser, aku-"ko pakai tudung ni sebab bulan puase aje ke?" Hua hua hua... Ros-"moga kekal seterusnya..."
Alhamdulillah... aku? Biler? Entah...


Ina, Shima (berdiri) & Ijah...

Aku keluar dari rumah pukul 5.15 petang. Konon-konon nak mengelak jem... tapi terasa awal sangat pulak. Jadinya perjalanan dari rumah ke Holiday Villa, Subang Jaya tu mengambil masa 45 minit. Pukul 6 aku sampai. Bayangkanlah mcm siput sedut aku pandu kereta. Penuh ketenangan. Heheheee....

Zaidi's...

Baby bersama anak Zaidi - Batrisya Balqis. Mulut pok pek pok pek macam anak dara aku jugek...

Sampai2, sorang makhluk pun takde lagi. Then, Rosmadi muncul. Kemudian Zaidi dan keluarga. Kami2 dah cuak bila jam dah tunjuk pukul 7 tapi organizer, Bab tak sampai lagi. Orang2 yang ada di situ dah mula ambil makanan. Kami yang tak tahu di mana meja yang dah ditempah oleh Ebab terpaksalah tunggu Ebab sampai. Alhamdulillah bila Ebab sampai dan dan dapat meja yang ditempah, kami pun mulalah ambil makanan. Duduk2 beberapa minit terus sampai waktu berbuka. Aku duduk sekali dengan Zaidi & family, si bujang Rosmadi dan Ita & family.



Antara hidangan2 yang disediakan... lalu dengan tak lalu ajelah nak menelannye....


Biasalah... jenis PERUT SOPAN macam aku ni... beso aje lebih tapi boleh isi sikit2 je... lagi2 dah puasa ni... perut pun terasa sebu semacam aje. And yang lebihnya bila dah jumpa kawan2 ni... bersembang aje lebihnya... Seronoklah dapat berkumpul dengan kawan2. :D
Puding roti bersos kastad yang syedap, wallah!! Dari reunion hari tu aku makan puding roti ni.... hari ni dapat makan lagi. Padahal boleh je kalau nak buat sendiri & pernah buat sekali sebelum ni. Tapi masalahnya kalau buat ni kena ada geng makan. En suami dan anak2 kureng loooo....

Uppsss... untuk en suami di rumah, aku dah siap2 masakkan untuk dia, Boy dan Mierza sebelum keluar. Harus, harus siapkan makannya sebab en suami tu bukan jenis makan di luar sendiri2. Atas permintaan en suami tu, aku masakkan sotong masak sambal kacang, sup rebus cendawan dan ikan goreng kerisi. Barulah senang & lega sikit hati tinggalkan en suami dan anak2 di rumah. Dia pun dengan senang hatilah melepaskan aku keluar... heheheee Thanks dear!

8 comments:

A.I said...

sronoknya dpt berlonggok buka pose ngan kengkawan lama..rugi la kalau angkut kau gi mkn buffet. kalau kau tgk aku mkn, kompom kau pitam! hahaha..kejap2 bgn, kejap2 bgn amik makanan ;P

Bibu said...

hh..best nye fiza oiii..aku pon takboleh buffet ni...bukan boleh masuk byk2 pon...klao duk sampai pagi boleh la ekekke

ayien78 said...

Fiza... sonok nyer tgk ko bbuka di luar... aku thn ni tak tau dpt bbuka di luar ke tk?? budget ketat.. kena tunggu dpt gaji baru boleh plan nk g mkn mana... as per today's date dlm account hanya ada RM40++.. ada lagi 4 days to go smpi pay day... jilat screen pc jekla gamaknya huhuhuhu

Fiza Nordin said...

besan,
tu la...klu ikutkan makan, tadek banyak manenye....lg2 laki tak ikut.sure kene balik cepat.balik lambat kang takut plak...jalan masuk umah tu gelap...huhuuu

bibu,
kene sewa biliklah...kenyang perot terus naik atas tido zzzzzzzzzzzzzz

Fiza Nordin said...

ayien,
rentikan jilat skrin...takde maknenye dpt rase lauk pauk tu...bau pun haram wakaka!!!

Mommy Prince said...

adoi dap nyer kak za makanan..arghhh..
aku tahun ni mmg takde lah berbuka di luar..:( suami ku meniaga..uhuk2

Nana said...

hehe bread puding dia xdinafikan mmg sedap lst mth ada training kt sini saya dok melantak bread puding je heheh

Fiza Nordin said...

arin,
sohla en aja coti 1 ari!hikhikkk

nana,
sgt syiok,kan!

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)