Followers

Monday, December 07, 2009

Majlis Berkhatan - Mohamad Syahmie Isqandar (Boy)


Salam...

Semalam (Ahad - 6/12/2009) merupakan salah satu hari bersejarah untuk kami sekeluarga. Bila mana anak sulong kami, Mohamad Syahmie Isqandar (BOY) berkhatan. Majlis dianjurkan oleh Persatuan Blok N, tempat tinggal kami ni. Ianya diadakan dalam keadaan meriah juga. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan teratur. Seramai 19 orang kanak-kanak yang mengambil bahagian dalam berkhatan. (Act 20 orang yg mendaftar tapi seorang dah lari. Lari ke rumah mak saudara dan langsung tak nak balik, heheheee). Belum bersedia lagilah tu, kan...


Alhamdulillah anak aku, Boy sudah bersedia untuk dikhatankan. Lebih-lebih lagi bila yang bersama-sama dengan dia untuk berkhatan adalah geng2 bermain dia juga. Pagi ni, saat aku menulis dan mengupload gambar (7/12/2009 - Isnin - 10.30pg), suasana di luar rumah sunyi dan pengap. Kenape??? Sebab semua geng yang selalu buat bising dok dalam rumah diam2. Hahahaaaa!!! Aman2...


Jom layan gambar2 yang sempat aku rakamkan sekitar majlis berkhatan tu berlangsung...



Bingka Roti Kacang Merah... buat utk makan2 sambil masak2 tu...

Mierza pun tangkap gambo jugak... InsyaAllah 5/6 tahun akan datang, giliran dia le pulak...

My hb sebagai setiausaha menyambut ketibaan ahli bomba. Terima kasih yek abang bomba... rela datang bawak air... heheheee meriah majlis kami...seronok budak2 tu kene sembur...

YB Nik Nazmi yang sudi hadir... Terima kasih :D

YB Nik Nazmi diapit pengerusi (En. Zul) dan naib pengerusi (En. Haris)

Para peserta berkhatan dan bapa2 bergambar kenangan dengan YB Nik Nazmi. Terima kasih kepada YB kerana sudi hadir dan meluangkan masa di awal pagi untuk merasmikan majlis berkhatan anak2 kami serta merasmikan majlis itu...

Boy menerima cenderahati daripada YB Nik Nazmi. Terima kasih...

Isi dalam beg cenderahati tu...

Mierza wif Kak Nor (akak tingkat 10) ahhhh anak aku ni kan memang mesra alam... mau je dengan sesape pun...


Berarak...

Suker Boy time ni... Tengoklah tu sengihnye sampai ke telinga... Adalah 2/3 orang bapa yang junjung anak2 diaorang ni. Tapi my hb nak je junjung anak dia. Dia nak anak dia merasa macam yang dia pernah merasa dulu...


diiringi paluan kompang...

YB Nik Nazmi 'memandikan' anak2 kami...

Tengok budak 2 orang yang pakai baju melayu warna putih tu... Dia orang tu adik beradik. Kata mak dia, Yana (tingkat 5) yang beria nak bersunat adalah si adik (yang tekup mulut dgn tuala tu). Abang dia setuju nak sunat pun sebab adik dia nak sunat. Dalam senarai giliran, abang dia yang akan disunatkan dulu tapi si adik minta nak dulu. Memang berani budak ni...

At last mmglah adiknya yang sunat dulu. Keluar dari bilik operasi sambil senyum2. Steady je budak tu. Tapi abangnya... lepas beberapa minit dok dalam bilik operasi, keluar nangis2. Bawa naik atas mandikan dulu. Pujuk2 pun tak jalan. Sampailah sudah...

Last2 dia tak jadi disunatkan. Sebab doktor pun tak nak amik risiko. Kalau budak tak bersedia, doktor memang tak nak buat. Takut apa2 jadi. Kalau di hospital takpe... peralatan lengkap...

So, adiknye ajelah yang bersunat...


Bilik 'operasi'...


Latest pic of him...

20 comments:

armouris said...

info tentang berkhatan kat sini - Kelebihan Berkhatan

Nana said...

wah meriahnye budak2 klw ramai2 gini kurang la rasa takut tu kan

FaizAmYAirieL said...

meriahnye majlis potong ni..ehehee..siap bomba datang sembur air + yb pon datang gak..ehehee...mesti boy sonok n x leh lupekan kenangan potong die kan..tp siap ade yg x bleh dipotong tu..seriau gak ekr..ehehe

CT Delima said...

Potong dah !!!! hehehe. muka anak2 tu kelat2 semuannya hehehe.

Suasana macam ni ler yang best kan. ramai2 duk berkhatan sama. tapi anak2 bujang k.ct tu pi berendam kat laut kasi kembang segala, baru ler senang nak potong hehehe.

Sheila said...

salam selamat bekharan ye boy...jgn lasak sgt ye nnt bentan pulak...mama and dad x bg hadiah keee boy hee antie usik je anyway selamat semuanya...

HaSue said...

hehe..pic last tuh mcm x rela jer diambik gambo..dah besa nanti mesti gelak jek nengok..ekeke..
sekrang nih menjalani tmpoh berpantang laa si boy eh kak..hehe

Fiza Nordin said...

armouris,
dah tengok...terima kasih banyak2 sudi berkongsi info :D

nana,
aah...tp ade gak yg lari tu...heheheee

faiz,
mmg nak kasi kenangan kat die...

k ct,
klu ade laut kat sini,mmg sy soh dia berendam hahahaaa tp risau gak...harapkan kembang sudahnye kecot plak...

k sheila,
dah janji nak belikan kasut bola tu....

hasue,
berpantang le...mmg orang branak dah...jalan pun kapit2 jek...heheheee

nik nazmi said...

Tahniah atas penganjuran majlis yang baik!

PUTERA2PUTERI said...

wah meriahnya no...memula muka bebudak yg nk kena potong tu manisnye....pas mandi je dah jd kelat la pulak.....to syahmie..dah potong ye....kena la berpantang lak no......

ai said...

wahhhhhhhhhhh...

boy dah boleh kawen!!!
meriah la besen. sonok nampak.

mummy_ayu said...

meriahnya!!! kurang la sikit takut bebudak tu kan? kita pun ada hero gak, thinking macam mana la time dia sunat nanti..silap silap mummy pun nangis sama kot...?he he he!

saveme_zero said...

bestnya. aku nak join mandi leh..wakakakak. dah besar anak ko za..ekekekek

UnGu VioLet said...

bestnye.. meriah.. sepakat membawa berkat kan..

Arzalila Razali said...

wah,,,,meriah banget sih, kalau dolu2 siapa nk sunat kena terjun sungai. ni kena sembuq bomba..hahaha...haruslah epi.

boy tak nagis ke? kena mkn pntang laa ek. hope sembuh cepat.

Fiza Nordin said...

YB Nik Nazmi,
terima kasih sudi datang merasmikan majlis kami dan terima kasih juga sudi datang menjenguk di sini... :D

putera2puteri,
memula tu nangis...mase injet utk bius tu...tp lepas tu ok dah...

besan,
ha... anak jantan sulong omak dah besauuuu

mummy ayu,
kite siap rekod tu...jiran2 dok seriau.kebanyakkannya bapa2 je yg masuk tp tang anak kite, dgn maknye xcited nak masuk...ekekekeee

sue,
alhamdulillah...hrp2 lepas ni dia berubah.bukan berubah ape...kurang sikitlah lasaknye...haihhh letih wooo tgk dan menghadapi kelasakkannye tu...

ungu violet,
betui3x...

ila razali,
dok bandar ni manelah nak cari sungai...sungai klang adelah kakakaaa lagi satu ade kolam kat sebelah flat aku ni,tpi kolam indah waterlah kwang3x...

nagis memule jek...pehtu ok dah...skrg alhamdulillah dah semakin ok...kite plak yg risau tgk roper dia yg tak roper org bersunat tuh...

Noorma Ismail said...

meriah sungguh...patut la ko liat nk pindah umah baru..seronok dapat dok kawasan mcm tu kan, jiran2 pun baik2...

Fiza Nordin said...

noorma,
betui tu...aku mmg sayang nak pindah dr sini tp apo nak buek...kene gak pindah...of coz aku akan rindukan suasana meriah dan syioknye tinggal di sini...kaw umah baru tu nnt tak taulah camne...tp klu tgk dr sekarang mcm tak syiok jekkkkkk uwaaaaaaa

Anonymous said...

There is a site on a question interesting you.

Anonymous said...

Something so does not leave

Anonymous said...

buy alprazolam online no prescription buy xanax online without prescriptions - xanax high heart rate

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)