Followers

Thursday, December 03, 2009

Barbie Doll Cake



Salam...

Tempahan Barbie Doll Cake yang pertama aku terima daripada Kak Rafidah daripada Sungai Buloh. Direkomen oleh kakaknya, Kak Tun, Sentul. (Pernah order 2 biji kek lapis asam manis daripada aku lepas2 raya aritu...). Terima kasih kepada Kak Rafidah dan Kak Tun. Semoga berpuas hati ye...

Dan semoga lepas ni adelah terima tempahan yang kedua, ketiga dan seterusnya. Seronok menyudahkan job ni. Sangat interesting! Keseluruhannyalah...


Dari membakar kek sampailah mendeko dan bermain dengan fondant, seronok! Alhamdulillah segalanya dipermudahkan olehNYA. Semuanya berjalan dengan smooth aje...

Aku memang tak de mould khas utk gown Barbie ni. Jadi aku gunakan mangkuk stainless steel untuk bahagian atasnya (yg melengkung tu). Nak bakar pakai mangkuk pyrex, mangkuk pyrex aku tu besar sangat. Nanti banyak pulak lebihan kek yang terpaksa dibuang. Rugi dan membazir... nak suruh anak2 makan, dia orang dah jemu.

the beezzzz...


ladybird...


pandangan dari belakang...


Nama birthday girl... NAJWA
Happy birthday sayang...
:D


uppsss... actually alphabet ni aku letak kat cc sebab atas board dah tak muat nak letak. Sementelah lebihan dari bancuhan kek tu ada. Cukup2 aje dapat 13 ketui cc... gambo cc lupe nak upload plak... haiyaaaa!


ulat bulu kaler2... eheheee


gabungan 2 warna... terinspirasi dari blog bibu aka wilda. Thanks bibu!


15 comments:

el said...

nges aku kak tgk kek barbie doll ni
mmg aku tertgu2 gak ko nak wat kek barbie ni...
akhirnyaaaa SUPERBBBBBBBBBB kak...speecheless..huhuhu
cantek sgt2..sayang lak nk mkn..hiksss

** atie + farid + aisyah ** said...

kak fiza......... kek barbie ni superb....cun gilos!

atie nak order lagi ni...nnt atie email k :)

ai said...

Ya Robbi besen!!!!

Kagumnya aku wei! Sangat cantek & teliti...bravo lalink!!

E-na Zarina said...

Cantik! bila lak nk try deco2 kek ceggini...

Watierman said...

Tabik spring la Fiza.....!!!!Akak belum pass buat icing biasa pun!!!Geramnya dengan hasil yg sangat kemas dan menarik tu!!!Tahniah!!!

Fiza Nordin said...

l,
ko tertunggu2?aku pun same hahahahaaa terfikir2,sapelah nak bagi aku peluang buat kek camni...alhamdulillah peluang itu datang dan aku pun tidak menghampakan orang tu...alhamdulillah syukur sesangat...

atie,
thanks...ok akak tunggu emailnye tu...

besan,
terima kasih lalink!

e-na,
klu ade kerajinan & ada org yg makan, boleh je buat sesaje tuk makan sendiri.sy ni anak2 dah jemu.klu org order baru ade peluang...

k watie,
toing3x! hahahahaaa nnt buatkan tuk rina yek!

Nana said...

lawa sgt kek ni rasa mcm sayang je nak makan hehe

Sheila said...

salam amboi adik kita ni dah pandai buat leee kembang gaun tu..ade kemajuan congrat...

geraugebang said...

Kita kenal. Kak Tun kawan baik kita. Pidah adik dia kan. Cantik kek awak. Kalau macam tu berapa hinggit fiza?

Fiza Nordin said...

nana,
moh kite pakat tgk saje...heheheee

k sheila,
alhamdulillah...thanks!

k gerau,
betui,betui,betui!!! 1st customer ade diskaunla...

blogresipi.com said...

Kak Fiza..cantiknye kek barbie tue :)

ima said...

salam fiza..cantiknyeeee!!!memang boleh bukak kedai keklah lepas ni...fiza memang masuk kelas ke sebelum ni...

Fiza Nordin said...

ijan,
thanks :D

k ima,
adalah p kelas sekali...amik belajaq yg basic je...alhamdulillah & thanks kak...

Anonymous said...

I have read so many articles or reviews regarding the blogger
lovers but this piece of writing is genuinely a pleasant post,
keep it up.
My page pixocool.com

Anonymous said...

Hey would you mind stating which blog platform you're working with? I'm going to start my own
blog soon but I'm having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm looking
for something unique. P.S Apologies for being off-topic but I
had to ask!

Also visit my web page auto window tinting in castle rock

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)