Followers

Monday, March 02, 2015

Mendaki Bukit Puchong @Bukit Wawasan Hiking Start Point

Difahamkan, ni jalan nak ke air terjun Hutan Simpan Ayer Hitam. Tak boleh melepasi kawasan ni. Boleh kena denda sbb menderoboh. Kena tembak pun mau, kate deme. Waallahualam. Pernah google gambar air terjun kat dlm hutan simpan ni. Memang cantik tempatnya tapi......

Assalamualaikum, hello :)

Bersawang, bersawang, bersawang! Tenggelam timbul tuan tanah ni. Ok, sekarang ada rajin sikit, ada masa sikit. Kita menimbulkan diri di sini. Update ape2 yg kita buat sekarang ni.

Sekarang minat ada berubah sikit (menambah hobi, sebenarnya). Tapi itu tidak bermakna tak masak. Masak juga utk anak en suami n anak2 tersayang. Cumanya dah masak tu xdelah nak tanglap2 gambar bagai. Siap je terus ngap... finish!


Ahad kelmarin bersama dgn Dib n seorang kawan lelakinya (Sairul - tiada dalam gambar). Dib ni kawan sy semasa join Jom Kurus #3. Dan kebetulan Dib tinggal di La Cottage juga. Fasa je berlainan. Dib fasa 13 sementara sy fasa 15. 

Actually ni kali ketiga sy panjat bukit ni. Kali pertama masa join Jom Kurus #3. Secara tak langsung pertama kali jugalah tahu yg rupanya ada bukit boleh dipanjat di kawasan Puchong ni. Bukitnya tidaklah terlalu tinggi. Dalam masa kurang 40 minit dah boleh sampai puncak. Tapi peluh tetap berjejeh, N yg pasti bau hutam n udara segar sangat2 best dihirup pd pagi hari.

 Izzie, Kikin, Zura, Fieza, Shahril, Fazli, Kak D, Erin, Zetti, Asmah, Eja n Ain.

 Fieza, Zetti, Izzie, Eja (belakang), Asmah, Kikin (belakang), Ain, Kak D (belakang), me n Fazli.

Dua gambar di atas ni masa 1st time naik dengan geng-geng Jom Kurus #3. 
Ada Asmah yg sekarang ni dah 'nipis'. Sangat berbeza dulu dan sekarang.
Nama pun 1st time ofcoz masa ni rasa hazab sangat. Rasa bukit ni tinggi sangat. 
Tapi kali kedua naik.... serius... tercengang! Haaaa??? Dah sampai? Erk, baru nak klimaks.
Hahahaaa bunyi macam berlagak je. Tp masa tu memang betul2 tercengang. Tak sedar rupanya dah sampai puncak.

Kali kedua naik ni juga, sy bawah Boy bersama. 
Memang jiwa dialah memanjat2 ni tp Bukit Puchong x cukup adventure untuk dia.
Menonong2 je la dia naik dulu n terpaksa berhenti menunggu kami2.




2 gambar di atas ni pula masa panjat kali ke dua. Dengan Asmah n 2 adik lelaki dia - Daud n Musa. Ada Nadila n Dib.

Turun dari bukit ni p makan nasi kat Restoran Ayam Kampung Tuan Faridah @Bukit Puchong. Owh, apekah??? Hahahahaa
 

2 comments:

Mummy Chubby said...

kurusnya akak!!! tahniah... akak adalah sifu saya bab masak-masak.selalu cilok resepi akak dulu.memang menjadi.kali ni jadi sumber inspirasi utk kurus plak.hu hu huuu

Dib Cute said...

Laaaa....aku baru baca ni copiaq...kemain hg! :)

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)