Followers

Tuesday, April 12, 2011

Red Velvet utk Birthday Surprised!

Red Velvet wif Fresh Strawberries ....
buka untuk tempahan

Kejadian 2.4.2011 yang lalu... Dah lama teringin nak bake Red Velvet Cake. Tapi fikir2 siapelah yang nak telan. Anak2 kureng dah nak makan kek. En hubby apetah lagi la... pandang aje, makan nehi! Aku je yang telan, habislah!!!

Bila BFF Ogy kate nak buat surprise utk sambut birthday BFF Ros & Aishah, red velvet cake terus menari2 dalam kepala. Aku pernah bake red velvet ni dulu. Kalau tak silap 2 tahun yang lepas. Menggunakan resipi yang sama juga. Tapi masa tu aku buat 1/2 adunan je... sbb baru nak merasa. Memang sedaplah di tekak aku ni. Kena pula diselimutkan dengan krim cheese yang lemak2 itu... walla!!


Berbalik pada cerita surprise birthday ni, sambutan adalah untuk 2 orang BFF iaitu BFF Ros aka sedara dan BFF Aishah Ghafar. Kebetulan tarikh mereka berdua ni sama. Jadinya sambutlah sekali, kan...


Malas nak jauh2, kami ke Bangi Kopitiam @ PJCC. Dlm kawasan Taman Medan ni aje, senang. Terima kasih kepada BFF Ogy yang sponser makan2 kami hari tu. Murahlah rezeki lagi... Terima kasih juga pada BFF yang sudi luang2kan masa bersama2 hari tu. Pada yang tak dapat bersama2, harap kemudian2 hari nanti, kite dapat kumpul2, sembang2 dan bergumbira ok....



Last sekali, happy birthday utk Ros & Aishah... moga kalian dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Dilimpahkan kasih sayang dan cinta di dunia jua di akhirat kelak, amin...

8 comments:

Ummi said...

Salam fiza...waaaahhhh cedapnyaaa RV...meh kat akak sikit...nak suap2an kat cik abang kita..hehehhee

A.I said...

Tingin beno aku nk makan kek red velvet ni. tp x dapat2 pon lagik =(

Cendana Kasih said...

Uit...teringin beno aku nengok kek ko ni... bila lah dapat merasa...

Eh, pegi tak kursus fotografi Adhadi kat tasik perdana 24hb ni??

Aishah @ Ariffin @ Aqil said...

salam akak fiza...
kite baru sekodeng resepi...dah lama nak buat tp cam akak gak...duk pikir sape le nak perabis nih...insyaAllah projek mgg nih kot ler...

Rosmaniza @ Ogy said...

same2 kasih..sponser kek...

Wanieyra said...

cantik betul kek tu..

Fiza Nordin said...

k ummi,
senyum cik abang tentu makin lebar klu isteri kesayangan yang buatkan kek arijadinye ye tak...

besan,
sabo ajelah ek....

noorma,
ko baking hado yg telan hehehee...
i'Allah pergi...ko g ke?

aishah,
selamat ber'velvet' ujung minggu ni yek heheee

BFF Og,
sesame kasih le kite yek...

ira,
terima kasih :D

kak ina syih said...

assalam fiza,blh x bg alamat kdai mixer yg kt puchong tu...tkasih...

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)