Followers

Wednesday, April 06, 2011

Hasil Felt....


Setelah hampir seminggu, barulah berkesempatan nak menebeng kain felt tu... dan hasilnya, tada!!! Puas hati walaupun hasilnya masih selekeh dan tak rapi. Al maklum, amatur... hahahaa!!! 1st batch ni buat baju anak2 dulu. Kemudian2 nnt barulah buat yang lain2 macam key chain, bantal comel, headband dan sebagainya. Ada jugak terlintas di kepala hotak nak buat beg, tapi takut kain cepat habis la pulak... kahhhhhh!!! Nanti2lah...


"Baju adik besh!" kata Mierza. Seronok bukan main dia... tgk ade aiskrim pulak. Mulanya nak cuba2 pakaikan aje. Pose utk tangkap gambo. Tapi sudahnya takmo bukak. Ha, lantakkan pakai baju tebal di tengahari rembang. Hehehee...


Si Baby pula memang pada mulanya beria nak jadi model jugak, tapi dek kesuntukan masa sebab dah nak p sekolah agama, tangkap gambar baju aje. Biaselah budak femfuan, kan... tangkap gambo nak berbedak dululah bagai. Mamanya tak sabo! Hisk....


Boy pula, masa aku sibuk2 tangkap gambo dia dah siap dengan baju Melayu sekolah agamanya. Malas dah dia nak tukar2 baju lagi. "Tak apalah, petang nnt Boy pakai." kata dia bila aku tanya dia tak nak try ke baju tu & bergambar. Besar dah anak mama... cakap lembut aje. Aku tau dia nak jaga hati aku. Mama sayang Boy!!!

5 comments:

Ayu said...

Assalam fiza,
cantik dah hasil kerja fiza ni..
alphabert tu semua ada 'acuan' nya ke?..rapi aje fiza jahit..akak ni kalau pat masak akak suka tapi kalau pat jahit..butang tercabut pun malassssss nak jahit balik..kikiki

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam fiza..
wahh.. sangat cantik!! tangan mu memang berseni.. berkenan pulak akak tengok.. kain tu mmg tak berbulu ye bila dah gunting tu?

Rosmaniza @ Ogy said...

nt tolong buatkan hairband utk anak aku tau!!..aku bayo..aku bayo..

Fiza Nordin said...

k ayu,
sy guna alpabet plastik.b4 sy guna utk fondant hehehee

k madiha,
thanks! tak berbulu kak...guna gunting yg tajam.

og,
kite bako... kite bako!!! hahahaa i'Allah kene tunggu kelapangan.hujung minggu sibuk dgn tempahan pulak...awal2 minggu bolelah ngadap jahit pulak...hehee

mekar said...

Salam,

Wah memasak pun boleh..menjahit pun hebat juga. Tahniah . Senagkan.takyah tempah2 kat org

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)