Followers

Thursday, April 14, 2011

Berjaya Stand Mixer...


As salam & selamat sejahtera...
Salam pagi Khamis nan indah :D

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah...
Syukur kepada Allah S.W.T. kerana memurahkan rezeki. Dapatlah menambah 'keluarga baru' dalam rumahku yang berserba sederhana ini. Insya Allah, selepas ini, kerja2 membaking akan lebih laju dan mudah.

Hari Sabtu yang lalu, aku bersama en hubby ke kedai menjual pelbagai appliance begini di Puchong, Selangor. Kami ikut jalan belakang (dr Medan Maju Jaya) tembus ke Kesas Highway. Sebelum2 ni memang perasan ada signboard menghalan ke Kinrara. Dari kejauhan pun ada nampak tangki air kawasan perumahan tulis (Sunway Kinrara) tapi kami tak pernah lalu ke sana. Selalunya belok ke kanan dan turun Kesas Highway kalau hendak ke Puchong. Sabtu hari tu barulah mencuba jalan itu.

Ya Rabbi, punyelah terkejut. Rupa2nya, jalan tu terus tembus ke Jalan Puchong yang mana sampai ke penghujung jalannya yang ada trafik light, terus nampak kedai yang hendak dituju. Berbaloi sungguh cuba2 kami :D


Ok, berbalik pada stand mixer jenama Berjaya ni, aku beli dengan harga RM780. Dia buka dengan harga itu, dah itulah harga yang aku beli. Dalam bab tawar menawar, aku memang dungu. Sungguh! Kalau 2/3 x minta orang tu tak kasi, dan kalau aku memang dah berkehendak sangat, maka aku go on je.... kena pula, bajet sebenar adalah lebih dari harga yang ditawarkan. Memang laju aje aku ok. Hehehee.... Tak kuasa nak merayu2 dan buat muka kesian. Hah, itulah aku! Nak wat camno, kan??? Same goes dengan en hubby tu....

B4 (hujung tahun 2010) memang Berjaya ni ada buat Sale dan masa tu jugalah aku ada usha2 ke sana. Tapi masa tu stok untuk model ni takde. Dan masa tu harganya RM680 (klu tak silap) Salesgirl tu kate, boleh booking & letak deposit tapi dia tak sure bila barang ada. Tak naklah aku kalau camtu, kan....? Lainlah kalau dia bagi 1 date, barang sampai, bolehlah aku letak deposit. Ish3....

...aksesoris, yang hujung sekali bercangkuk tu, anak2 kate 'tangan lanun' Hahahaa...

Apa2 pun alhamdulillah, syukur kepada Dia kerana sekarang dah memiliki 1 barang yang insya Allah akan mempercepat & memudahkan kerja2 aku dalam menyiapkan tempahan pelanggan. Setakat ni belum rasmi lagi. Mungkin hujung minggu ni rasmi a.k.a. 'pecahlah dara'nya. Hehehee...

Tempahan kecil2an aku guna stand mixer Cornell aku yg telah banyak berjasa tu. Ada 3 biji sekarang ni.... 2 dah rosak tapi masih under warranty lagi. Nanti2lah ada masa nak ke Pensonic kat Jalan 223 tu. Sebab masih under warranty, percuma aje Pensonic repair. Pernah juga sekali, mixer sebelum ni, motornya terbakar. Clerk Pensonic call aku, tanye camne... nak ganti motor atau tak nak repair. Kalau ganti motor, charge RM90. Uiks... kalau aku beli baru harga lebih kurang itu juga. So decided not to repairlah.... :(

17 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Congrats on your new toy kak! Enjoy ;)

Suzi said...

tahniah fiza! makin kencanglah bisnes hehehe.
anak akak pun panggil tangan lanun kat cangkuk tu :)

anna said...

salam fiza, akak ni silent reader. nak tanya bole tak? fiza beli ni yg brapa kilonye? kat kedai mana? bole bg phone no. tenkiu.

irma said...

wah...chaiyok...chaiyok kak...

IdaShazana said...

salam.....

waa, seronok la ada barang baru

Ummi said...

Assalamualaikum Fiza - waaah tahniah dh dpt yg dicita...xpalah tu janji leh kerja kuat gak yg tu pun kan...akak pun pakai mixer cap ayam jek..hehehe...maleh lg nak cari..sesekali rasa ok dah, sesekali rasa nak...lebih2 lg bila org tayang camni..hahahaha

Anak Haji Harun dan Hajjah Noraini said...

assalamualaikum kak...tq sebab inform harga ni ...saya tanya masa bulan 3 dulu dia kata RM 820 utk BM5 dan RM860 utk BM7...bolehlah gi serbu lepas ni...thanks.....

Anak Haji Harun dan Hajjah Noraini said...

tq kak, saya baru pegi beli ari semalam (6/6/11) kat cke cheras...harganye RM 770 ...tu harga yg die bukak n saya terus beli ngan harga tu

Linda said...

You guys should buy the mixer when it was on sale. I bought mine for RM695 this May.

Fiezza Ms said...

salam...ok tak mixer tu...bole isi brape kg tepung utk BM5 & BM7...nak tau sgt se nak beli...dilema gak...

Yannz said...

Hi, apa nama kedainya ye. Yan nak beli jugak la..within budget insya allah.

Anonymous said...

can i get the address??

Simonne said...
This comment has been removed by the author.
Leen Nawi said...

Berat tak mixer ni. Kwn ckp brand ni heavy duty..

Anonymous said...

Hi Fiza... klu ada siapa nak beli berjaya mixer ni 20 liter RM1000... baru ... masih dalam kotak kayu lagi ... boleh sms saya ya Ida 013-3945885 Ampang ... Sorry!

Mohd Azizul said...

hi fiza,bole x share alamat kedai u bli mixer di puchong ni?bminat nk gi tgk item ni.email saya azizul11@gmail.com

Anonymous said...

Sy mencari mixer trpakai boleh bnch skali 4kg keatas wtspp sy 0173041189

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)