Followers

Wednesday, May 04, 2011

Red Velvet Cupcakes wif Fresh Strawberries


Mula2 cuba buat Red Velvet untuk meraikan birthday BFF Ros aka my sedara... lepas tu alhamdulillah... aku terima tempahan dari seorang ke seorang. Syukur!!!

Minggu lepas... dalam sibuk2 dengan tempahan lain yang diterima, aku selitlah buat cupcakes red velvet pulak. Dan ini merupakan new item di blog jualan aku. Alhamdulillah, setakat ini permintaan menggalakkan.

Namun, ada juga yang mengeluh, "huh, boleh tahan juga harganya ye...."

Ok, mehla aku bgtahu kepada yang mereka2 yang berkenaan itu ye...



Adunan red velvet tak sama dengan adunan kek biasa ok... Rasanya juga lain dengan kek biasa. Ianya ada rasanya yang tersendiri. Mungkin kerana ada campuran bahan lain berbanding dengan kek biasa2 tu. Dan bahan lain itu, bukan semua kedai bakery ada jual. Juga bahan itu tidak tahan lama. Jadi aku kena beli bahan itu sedikit2. Tak bolehlah berhajat nak beli sekali banyak2 dan simpan buat stok dalam peti ais. Kalau tak digunakan, rugi pulak jika sudah sampai pada xpired datenye yang sangat singkat walaupun kotaknya masih belum dibuka.

Red Velvet ini juga disalut dengan krim cheese. Bukan dengan butterkrim. Dihias sebiji buah strawberri di atasnya. Disebabkan buah strawberri selalunya masam (sesetengahnya saja manis), aku celupkan dalam strawberi fillin'. Selain dapat 'memaniskan' buah tu, boleh mencantikkan strawberi tu sbb dia kan nampak berkilat2 gitu... then aku taburkan dengan crumb kek dan aku parutkan dengan dark coklat di atasnya.

Wallah!!! Lihatlah sendiri...

kalau ada yang terliur dan nak order... silelah hubungi aku ye.. jangan segan2, jangan malu2.


Fiza Nordin
017-3113226

1 set - M size - RM65.00 - 16pcs

v
v
v

Sudi2 berkunjung...

fiza-on9booth

Ayoh, cuci2 mate...!!

7 comments:

Aishah @ Ariffin @ Aqil said...

sedapnye...

Fiza Nordin said...

aishah,
thanks!

Sari Yusa Ibrahim said...

hanya jauhari yg mengenal manikam..

Normaliza said...

menariknya..rasa terliur pulak

Bibu said...

hanya kita penjual je yg taw erti $$ itu hehehe..nak murah kalu buat sendri lah!

Deliah's Deli said...

slmt hr ibu ya..yg ini sesuai utk hr ibu kan..cantik n yummy! :)

HaSue said...

comel laa kak pija..gambar pun makin mantopp ;)

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)