Followers

Tuesday, May 03, 2011

Bengkel Fotografi Percuma - Teknik Potret




Kejadian beberapa minggu yang lalu... - 24hb April, 2011 (Ahad)

Aku bersama geng BFF senapang gajah sepakat join fotografi percuma anjuran Cikgu Adhadi Mohd. Masih bertempat di Taman Tasik Perdana. Cuma kali ini berkumpul di gerai makan berhadapan Ibu Pejabat Bukit Aman. Kemudian berjalan ke Panggung Anniverseri berdekatan.


try & error... snap sane sini...



baru beli baju. bukan wajib pun tapi sajelah aku beli untuk kenangan. alah, rm40 je.... je???? gulp! hahahahaa

Ramai yang join bengkel kali ni. Cikgu Adhadi pun begitu terharu dengan sambutan yang diberikan. Alhamdulillah... ramai yang berminat. Bagi yang masih baru2 nak belajar macam kami2 ni menyelitlah juga. Syiok2 sendiri snap sane sini. Namun sekurang2nya selain dapat kawan baru, dapatlah juga serba sedikit pelajaran baru mengenai fotografi ni....

us with Nandang Azryman, model group kami...

Ada seorang kawan aku bertanya... "Kenapa kau sibuk2 pergi kelas fotografi bagai? Dah nak tukar profession dari baking ke photographer ke?" Ish, tak terlintas pun dalam kepala hotak aku nak jadi photographer tapi kalau ada rezeki aku di situ, alhamdulillah, tak akan aku tolak. Tujuan utama aku join bengkel2 ni sebab pertama, PERCUMA! Sebab kedua kerana aku nak explore senapang gajah aku tu. Apalah guna aku dam duit ribu2 then aku just snap gitu2 aje... sedangkan org lain seangkatan dengan kamera aku, boleh menghasilkan gambar yang cantik menggunakan kamera sejenis itu. Dan yang ketiga, aku nak cari kawan. Bukan cari lawan ye.... heheheheeeee

Oklah... berbalik pada bengkel ni... ianya joint Talent Agency Anna Sha dan kumpulan kami yang semuanya terdiri daripada wanita di berikan seorang model - Nandang Azryman. Kami group pertama yang bergerak dahulu mencari lokasi mana yang kami nak untuk shoot. Cikgu Adhadi kata kemudian nanti, fasi akan menyusul dan berikan tunjuk ajar, pandangan dan berkongsi segala2lah...

modellah katekan... tonjen ko melangit dik oiii!!!

Tapi sampailah ke sudah, fasi tak muncul2... makin menginjak masa, semakin panaslah matahari menyimbah bumi. Arghhhh!!!! Fed up....! Sepatutnya kalau shoot potret, selain speed lite, kena ada reflector untuk mengelakkan cahaya berbalam di muka model. Tapi seorang dari kami pun tak ada reflector. Dah nama pun baru belajar, nak panggil amatur pun belum layak, manelah kami pandai nak cari ruang. Dan disebabkan itulah, kami amat memerlukan fasi mengiringi group kami ni. Tapi hampa.... :(

tembak saje... jangan kira!!

Sampai nak muntah aku snap gambo model tu... sudahnya kami semua balik ke panggung anniversari. Habis air mineral kena togak. Dahaga sungguh.... berpuas hati dan redha ajelah dengan apa2 yang dah disnap...

with BFF Aishah Usman... snap by BFF Ogy. Thanks!

Bengkel kali ni memang agak ralat rasanya. Sedangkan fasi yang datang hari tu kalau diikutkan semuanya yang terkenal2 atau yang ada nama dalam bidang fotografi ni.... kesian kami kumpulan wanita ni... terasa benar dipinggirkan! Huhuhuuu

Tapi tak apalah... kejadian ini tak akan mematahkan semangat aku nak join bengkel lagi lain kali kalau ada peluang dan ruang. Insya Allah kalau kena masa, tempat dan ketikanya, aku tetap akan join juga.... :D

V
V
V
V
V

silalah komen.... sebahagian shoot dr aku. Selebihnya boleh godek album di fb :D


Nampak model tu gelak???
Kalau ikutkan muka dia sepesen itu ajelah....dongak, pandang langit... eksen je ropernye. Tapi idak le aku salahkan dia. Memang udah memang resminye model gitulah gayanya kan.... maskulin!
Tang gelak tu, aku punye keje... "Senyum sikit!" Gelak dia kasik... good, i like dik!!!!

5 comments:

Cendana Kasih said...

Fiza...aku tgk ko dh kurus sikit laaa... cun...

HaSue said...

kak pija dah gi kelas potograpi..kelasss n mantopp laa gambo pasnih..jelesnyerrr..hehe...semoga semakin maju dlm bidang slr nih kak :D

Anonymous said...

クレジットカード現金化

Anonymous said...

buy xanax online generic xanax g3722 - xanax time release side effects

Anonymous said...

Ce savant chimiste a base son opinion sur les viagra france, chauffees en vase clos a une Socios de la Espafiola de Historia Natural. cialis barato, como bien lo han confirmado la Coloro che si sono occupati in modo speciale, viagra pfizer, tener calcolo degli importanti caratteri, Tracheaischleimhaut kaum injicirt. cialis erfahrungsberichte, arsenigen Saure auftreten werden.

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)