Followers

Monday, November 08, 2010

Jalan-jalan I-City, Shah Alam...


Salam semua... apa khabar? Kami2 di sini alhamdulillah sihat walafiat.... terima kasih Allah s.w.t. atas kesihatan tubuh badan yang yang baik dan rezeki yang tidak putus2 dariNYA...

snap dari tempat letak kereta...

Hari Jumaat minggu lepas, en hubby terima panggilan telefon daripada seorang rakan lama - Pison (rakan sekolah) mengatakan yang beliau sekeluarga berada di Shah Alam (rumah adiknya). En hubby ni pun berialah nak berjumpa dengan kawannya ni. Pison kata bolehlah jumpa malam nnt. Beliau nak bawa keluarganya ke I-City, Shah Alam. Bila en hubby kata nak join sekali, aku rasa seronoklah. Banyak juga aku baca kisah & tengok gambar2 orang lain yang berkunjung ke I-City ni. Terujalah jugak nak perginya. heheheee... walaupun masa tu aku banyak kerja menanti - orderslah, ape lagi..., sanggup tu aku ketepikan. Hahahaa memang tak sedar diri sungguh! Hahahaaa lagik!

En hubby pun deal dengan Abang Man & Kak Seni (kwn sekolah dia yg keep in touch). Abang Man & Kak Seni ni dulu kawan2 sekolah juga dan dipertemukan jodoh bersama. Kahwin awal. Anak 2, 2/2 lelaki. Dah bujang pun. Sekarang ni dah macam orang bercinta. Berjalan berdua aje. Anak2 dah besar, bukan nak mengekor mak ayah lagi, kan... aku & en hubby ni lambatlah lagi nak merasa macam abang Man dan Kak Seni ni... itupun kalau panjang umur... I'Allah...

masa ni tengah beratur panjang sebelum bayar parking RM10 tu...

Ok, dari federal highway lagi jalan dah lupa sesak. Sampailah sebelum masuk ke tempat parking. Yang paling mengejutkan bila bayaran parkingnya RM10 1 kereta. Hadoiiiii... mahal gak tu... tapi tak kisahlah sebab nak jumpa kawan lama punya pasal - en hubbylah... Aku, dapat menyelit berjalan2 ke tempat yang aku nak pergi. Hehehee.... Orang ramai jugaklah... tapi tak sesak. Mungkin sebab tempat tu tempat terbuka, jadi walaupun ramai orang, tak terasa sangatlah...

aku suka masa kat tempat ni....

my taruna....

"nampak kepala Boy aje pun takpe... yg penting nampak roket atas tu..." request my taruna...

permata hati... cepat2 besar!
mama pun dah tua, hehehee...

Perkara utama bila sampai saja sana tentulah nak cari orang yang nak dijumpa tu. Gambar2 yang aku tangkap tu hanya bila Abang Man berhenti untuk call Pison, bertanya dia berada di mana. Jadinya fokus pun tak betul. Asal snap aje...

Alih2 bila dah jumpa dengan Pison & familynya, anak kecilnya dah meragam. Bontot ade 'isi' sedangkan toilet pun tak jumpa kat situ. Jadinya Pison & familynya dah nak bergegas balik. Bini dia pun dah buat muka. Yelah, kalau anak dah menangis2 ni bukan boleh senang hati nak berjalan2 kan... Di tambah pula dengan anak Pison yang sulong merengek2 nak air. Dahaga sangat dah... Sudahnya pertemuan yang dirancang tu hanyalah sekadar bersembang seketika saja. Kami bersesak dalam jem tadi pun lebih lama rasanya daripada sekadar bersembang kosong tu... memang tak berbaloi sungguh.


En hubby yang memang tak suka berjalan ke tempat macam tu semakin hilang mood. Abang Man ajak chow dari situ. Kami terus ke Tanjung Gila, Pelabuhan Klang. Makan.... lapo.... Mierza dah ketiduran. Jadinya aktiviti tangkap menangkap gambar di Tanjung Gila memanglah takde.....

v

v

v

bukan senang en hubby ni nak bergambar....



9 comments:

Yati Ali said...

salam fiza,
kalau tx silap akak, sbm puasa hari tu tiket parking hanya rm 2.50 jer. terkejut gak baca dah jadi rm 10..

ILA HAFIZ said...

maheynyeee!!! rm10. aku g dulu FOC je. mmg cekik darah tol kerajaan selangor skrang. dah perabih duit nak makan duit orang lg! cepat la tukar kerajaan lain.

-keluhan anak jati shah alam- hahaha

Fiza Nordin said...

k yati,
tu la... kwn en hubby (abg man & k seni) cakap, last time dia p parking baru RM2.50. dia pun terkejut bila kena sampai RM10 malam tu... tapi nak wat camne, kan... bayo ajelah... mane leh pusing lagi.jalan tu sehala je...

ila,
yes, sgt mahal dan tidak berbaloi rasanya sebab utama kami tak kesampaian ke mana pun... cepat2lah tukar! tak kose!!!!

-keluhan anak selangor-

el said...

panas giler kan kt situ kak
el p ritu pun masyallah berpeluh2...ni kan anak2 den tu ha..tobat xmo gi dah hahahaha

Fiza Nordin said...

l,
mmg terasa ada bahangla....biaselah dikelilingi lampu2...elektrik tu... karan! hahahaa

kak ina kl said...

ooomahal dah ek..anak-anak nak merasa pegi situ..tunggu cuti sekolah kot..

cerita siti said...

Salam fiza,

cantik ek, lampu2 tu, i will make sure i will go to that place. lama dah teringin asik tak sampai.

anyway, i baru perasan your comment dalam blog saya, which wa June!!!. saya ni belum jadi blogger tegar, sbb tu masih slow sangat bab blog ni.

saya dah jadi one of your follower, sebab suka sangat tengaok hasil2 baking awak, sangat menyelerakan dan memberikan semangat, tapi semngat je, usaha nak cuba buat, hampeh ahhahahaha.

Salam kenal.

Siti

ma'chiks said...

salam singgah n ziarah...baru jumpa blog bagus content..bookmarked.

Anonymous said...

http://technologiesuae.com/#use order xanax pills online - xanax withdrawal when does it start

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)