Followers

Monday, July 08, 2013

Roti Bakar Telur Cheese




As salam dan selamat pagi...
Alhamdulillah, masih ade peluang berceloteh di sini... hihii lame betul tak update pasal masak2 nieh... bukan tak masak... tp masak biasa2 je... nak enterframe kat sini pun malas, malu dan macam2 lg... makanya terbiar sepilah blog ku ini.... pg ni ada sikit rajin. Sikit je pun... tak banyak!



Simple dan ringkas je resipi ni... resipi biasa2 je pun... sesuai utk sarapan pagi anak2. Tengok kat bawah ye...

Bahan2
roti

telur
cheese
lada sulah
mayonis
garam
marjerin

cara2
pecah telur dlm mangkuk dan rasakan dgn garam dan lada sulah.
panaskan kuali dan buat dadar. jangan masak sangat. angkat dan ketepikan.
sapu 1 permukaan roti dgn marjerin. terbalikkan roti.
letak cheese, tabur telur dadar dan letak cheese lagi. paip mayonis. letak sekeping lg roti di atasnya. 
panaskan kuali leper.
*bhgn roti yg disapu marjerin di luar.
tekan2 roti kat kuali utk mencairkan cheese supaya roti melekat antara satu sama lain.
dah garing bolehla angkat dan potong 2.
sedia untuk dimakan :)

Selamat mencuba..

2 comments:

Gee® said...

Waaa...simple tp sedap kan... Salam Ramadhan Fiza...

Liza said...

liza pun suka yg simple2 cmni utk bekpes...

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)