Wednesday, December 03, 2008

Ayam Madu Pedas


Ni menu hari ni. Ayam Madu Pedas.

Bahan-bahan
5 keping kepak ayam - digoreng terlebih dahulu
Bawang besar - potong bulat
7 biji cili api - hiris kasar
1 s/b sos tiram
1 1/2 s/b madu (aku guna madu Capilano)
3 s/b minyak

Cara-cara
Goreng bawang dan cili api hingga naik bau. Masukkan sos tiram dan madu. Padam api dan kacau sebati. Sedap makan dengan nasi panas.

Bengkak kat mata ni dah makin kurang. Sampai malam ni pun dah semakin-makin kurang. Dah boleh genyeh2 mate dah ni. Terima kasih pada yang begitu prihatin dgn kesihatanku. Terasa sangat diri ni dihargai dan diterima di kalangan teman-teman bloggers.

6 comments:

  1. sedap kak zananti aku try le... kalau mcm ni senang ba itu. lepas ni sure demam ayam madu pulak.. lupakan bab apam. kahhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  2. nmpk simple n yummy! nnti kalau rajin nk wat la.. heeee..

    ReplyDelete
  3. mak eiii..
    sodap nampek e..elok le mata kau dah ok. kang rupa ET lak.. :P

    ReplyDelete
  4. aku dpt bayang kesedapannya..nyumm..nyummmm

    ReplyDelete
  5. zie,mmg senang ba itu... hehehe

    hana,ekau mmg ari2 rajin pun...

    ai,mmg sodapla besan.p buat bg nantu makan.aduh melepuhlak mulut nanti podeh!

    eda,sooo yummy!!!

    ReplyDelete
  6. ayam madu ni mmg le feberet aku!!!

    ReplyDelete