Followers

Friday, December 31, 2010

Selamat Tahun Baru 2011...


Selamat tinggal 2010...
Selamat datang 2011...

Selamat Tahun Baru Untuk Semua!

Thursday, December 30, 2010

Janin....


Maaflah kalau ada yang muntah... lagi2 aku tepek cerite tengok wayang yek... habis tu??? Tengah ada peluang, kan... aku ni dapat 'lesen' p tengok wayang dengan anak2 buah aje. So, bila anak buah ada, aku gunakanlah peluang sebaik2nya... Terima kasih diucapkan kepada en hubby nan terchenta itu.

Cukup bagus! Tengaharinya aku tengok cerite Aku Masih Dara dan petangnya aku tengok Janin pula.... perghhhh, sakan! Lepas je habis wayang Aku Masih Dara pukul 3 petang, aku terus hantar Boy & Baby balik. Show untuk Janin pukul 5.20 petang.

Aku tak boleh berlengah2 walaupun Sunway Pyramid dengan rumah aku dekat je... sebabnya masa aku keluar dari parking Sunway tu, aku tengok kat seberang jalan, kereta berderet memasuki parking lot kompleks tu. Ada jugak aku tengok kereta tersusun dipaking di tepi jalan. Menunjukkan kawasan dalam parking kompleks dah sesak dengan kenderaan. Tapi yang syioknya parking lot kat Sunway Pyramid ni, ada lampu indicator. Kalau space tu ade kereta, lampu tu akan merah dan kalau kosong, lampu akan hijau. So dari jauh pun dah boleh nampak, mana parking lot yang kosong. Cepat dengan lambat ajelah 'berlumba' dengan orang lain dan mendapatkan paking lot yang kosong tu...

Cerita terbitan Grand Brilliant yang dilakonkan oleh Eja, Hairie Othman, Rashidah Jaafar, Sherrie Merlis dan lain2 ni pada aku seronok juga. Aku anggapkan cerita ni cerite seram giler bila tengok pada trailernye, pada posternye juga. Tapi hakikatnya adalah sebuah cerite sedih... menangis meleleh2 air mata aku di penghujung cerita tu. Sangat2 menyentuh naluri keibuan aku.

Aku cadangkan... pergilah tengok!

* hajat hati nak tengok "Damping Malam" yang bakal ditayangkan di pawagam hari ni. Tapi macam tak dapat tengok je... Anak buah - Eja dah balik. And for sure masing2 sibuk mempersiapkan diri dan kelengkapan untuk kembali ke sekolah tak berapa hari lagi. Huhuhuuu *


Wednesday, December 29, 2010

Jalan2 Sunway Pyramid


Jarak dari rumah aku dengan Sunway Pyramid taklah jauh sangat... kurang 10minit pun boleh sampai... ni gambar2 yang sempat dirakamkan ketika aku, anak2 & anak buah (Eja) pergi tengok wayang cerita Aku Masih Dara tempohari...


Selepas ambil tiket, anak2 ajak pergi main games yang terletak berdekatan dengan panggung wayang tu. Setiap seorang aku bagi 4 token (RM4). Tak boleh banyak2... walaupun kalau diikutkan, dia orang dah merayu2 minta tambah. No, no, no!!! Or aku tarik balik peruntukan tu. Tak payah main terus. Ok, senyap & ikut arahan! Hahaha....

Memang nak gelak tengok Baby main kereta racing ni... aku dah cakap, pergilah main permainan lain. Tak nak... nak juga main permainan yang macam abangnya dan Kak Ejanya main. Sudahnya, kaki pun tak sampai nak tekan pedal minyak... haishhh!!!

Macam biasa, kalau ada agenda untuk tengok wayang, en hubby adalah manusia terkecuali dalam program. Ibarat kata, "pergilah, aku tak heran!" Ekekekee.... So dia tinggal di rumah seorang. Mierza masih di rumah kakak aku kat Sepang. Aku keluar rumah pukul 10pg ketika tu, dia masih tidur. Sebab semalamnya dia sampai rumah pukul 5.30pg. Ke majlis reunion bekas rakan2 sekolahnya di Tanjung Malim.

Berbalik pada program kami, ketika itu masih ada masa lebih kurang 1 jam lebih. Show kami pukul 1.30tengahri. Memandangkan masa tu pun dah nak masuk tengahari, aku bawak anak2 & Eja makan tengahari. Plan kami memang nak makan Pizza Hut memandangkan aku ada 2 Hot Tiket Maxis penukaran dengan personal pan pizza. Cuma tambah RM1. Dengan kami2 ni, takl
ah rasa tak cukup malah berlebih. Sementelah lagi, masing2 ada order sampingan lain.

baby & boy...

my boy....

me wif my boy...

Eja...

Anak2 gembira. Cuma keterujaan dia orang nak menonton Janin tak terlaksana. Si Baby dah meronta2 kata... " kalau tak dapat tengok Janin, nnt mama bawak kita tengok Damping Malam ye..." Huh, Damping Malam pun dia tak boleh tengok jugak. Bila aku cakap, "tak boleh By... umur Baby tak cukup lagi..." Terus tarik muka 14! Hadoi!!!

.::. us .::.

Tuesday, December 28, 2010

Rumah Puchong Kami...

.::. masa ni belum cat semula & cabut paku2 kat dinding .::.

Salam untuk semua...

Alhamdulillah sangat2... I'Allah lepas ni kami suami isteri bolehlah menarik nafas lega. Selain ada pendapatan sampingan kerana rumah kami yang di Puchong tu dah ada penyewa, juga dapat menghilangkan rasa gundah di hati sebab meninggalkan rumah tu kosong begitu saja.


Sayang jugaklah, kan.... dah buat itu ini. Dah berhabis-habisan wang simpanan. Kononnya nak sedap mata memandang dan berasa selesa tinggal di rumah sendiri. Tapi nak buat macam mana... tak de jodoh kami nak tinggal lama2 di rumah tu.

Harap2 penyewa ni bertanggungjawablah orangnya. Menjaga rumah kami bagai rumahnya sendiri. Dari pandangan mata kasar, penyewa ni ok juga orangnya. Lemah lembut dan berbudi bahasa orangnya. Masih bujang. Insya Allah bulan 3 ni baru nak kahwin. Buat masa sekarang beliau tinggal dengan kawannya dan mungkin katanya akan jarang2 di rumah tu sebab rumah orang tuanya berdekatan kawasan Puchong itu juga.

Rumah kami tu disewa adalah untuk persediaan bila dah berkahwin nanti.
Sebelum ni adalah 2/3 orang yang datang tengok2 rumah kami tu. Biasalah, bila dah datang, minta kurang bayar bulanannya. Kami ni bukanlah nak zalim sangat sebab tak boleh nak bagi kurang sikit pun. Tapi beragak2 jugalah. Sebab kalau jadi masuk, penyewa dah save, tak perlu beli tikar. Kita dah siapkan lantai "Eric Leong". Hahaha!!!

Tak perlu bawak kipas sebab setiap bilik (3 bilik) dah kami sediakan kipas siling. Cuma bilik ke tiga saja takda kipas sebab masa tu kami buat stor bilik ketiga tu. Tapi ada 2 plug dalam bilik ketiga tu. Di ruang tamu pula kami sediakan 2 kipas. Tingkap, kami tukar cermin gelap. Grill dah siap pasang - depan, dapur & balcony.

Setiap bilik dah siap bertikar getah.
Dalam setiap bilik (bilik pertama & kedua) ada 3 plug - 2 plug di bawah & 1 plug atas. Yang atas tu sebab kami ingatkan nak letak aircond yang dah lama tinggal kat rumah arwah mak. Tapi belum sempat alihkan aircond, kami dah balik pindah Taman Medan. Kalau tak haritu, maulah agaknye dengan aircond pun kami bagi penyewa ni pakai. Tak kuasalah nak buka & pasang balik. Barang pun akan cepat rosak kalau buka, pasang, buka, pasang....

Nak pasang aircond kat rumah yang tinggal sekarang ni pun macam tak iye je. Sebab kipas pun jarang pakai. Duduk tinggi (tingkat 9), angin kuat. Kalau tak disendal pintu bilik, maulah berdentam dentum pintu bilik ditolak angin. Nak ber aircond hapenye???

Alhamdulillah sangat... penyewa ni tak banyak karenah. Bila saja tengok2 rumah, terus setuju dan kata, "dah ye kak... sy nak rumah ni. Kalau lepas ni ada orang nak tengok, kata dah ada orang." Hehehee alhamdullillah... alhamdulillah... alhamdulillah....


Lepas 2 hari beliau datang - ketika tu aku dan en suami sedang mengecat bilik. Tutup semua 'mural' hasil kerja tangan anakanda Mierza. Terus penyewa ni bawa duit deposit & sewa bulan December ni. Memang senang sungguh berurusan dengan penyewa ni. Harap2lah kesenangan itu berpanjangan, amin!

** actually dah lama aku taip n3 ni tapi aku menunggukan pics sekitar umah tu yg nak diselitkan dlm n3 ni... jenuh 4/5 kali dah aku upload tapi tak maunye done. Dah berjam2 aku tunggu, sudahnya Loading Error katenye.... aje gemo!!! Hah, yang ni aku try sekeping je... jadi le yek....**

Monday, December 27, 2010

Aku Masih Dara....


Hajat di hati nak tengok Janin... tapi bila dah sampai kat kaunter, tanye2 kat cashier tu, katanye budak2 tak dibenarkan masuk. Cerita tu 18 tahun ke atas je dibenarkan masuk. Huhuhuuu.... dengan kalutnyelah aku buat keputusan beli tiket untuk movie Aku Masih Dara ni... padahal tak pernah terlintas pun dalam kepale hotak aku nak tengok cerite ni....

Lepas dah beli tiker, barulah aku teringat, kalau aku beli tiket cerite Gulliver's Travel atau Tron pun tak takpe... walaupun aku tak minat dengan cerite2 camtu tapi yang pentingnya anak2 ada berhajat nak tengok. Apo nak buat.... barang dah lepas!

Pada aku cerite ni so so je... silap2 rase macam tengok drama kat tv. Tu pendapat peribadi akulah... lain orang, lainlah pendapatnye, kan... biasalah kalau dah tajuk & poster pun boleh tahu... di penghujungnya adalah pengajaran dari cerite yang disampaikan tu....

Tapi aku ada rasa ralat jugaklah... sebab bawa anak2 tengok cerite camni. Sepanjang cerite ni ditayangkan, macam2lah soalan si Baby bagi jawapan yang klu aku jawab secara berterus-terang, adalah tak harus diketahui oleh dia sebagai seorang budak yang seusia dia. So, aku jawab gitu2 ajelah... sekadar menjawab soalan yang dia tanye aje....

Next time kena lebih hati2 dan prihatin!

Thursday, December 23, 2010

!!! Hantu Kak Limah Balik Rumah !!!


Eheheee..... wah, masuk2 n3 je terus gelak ala2 gitukan....

Kejadian petang Isnin... Tapi sebelumnya... lebih kurang 12 lebih tghari... aku dgn perasaan sangsi ya amat mengirim sms kepada en hubby berbunyi....

"pa, jomlah kita anak banak p tgk wayang cite antu k limah. cite klako tu. fmly short holiday. arini show pukul 7.30mlm. klu i booking tiket, sempat kita sampai. tgk kat sunway."

Al-begitulah bunyi sms aku. Memang aku taip sebijik2 dr dlm hp ni... tup2 lepas beberapa second, hp aku berbunyi - tit tut, tit tut... perghhhhh mmg mase aku telan ayer lio masin kate ko..... mase nak tekan butang2 at hp tu, ngetor jari jemari... takut aku down sengsorang klu balasannye ... "malaslah!" "Tak kuasa nak layan" dan seumpanya. Tapi bila buka sms tu, jawapannya "K LAH"

Vavavavavaaaaaaa rase nak lompat sampai tingkat 15 wooooooo!!!! Hahahahahahahaa!!!! Actually daripada hari Ahad, lepas aje Kak Yong balik bawak budak bawah ni (tgk n3 sebelumnya), aku dah ajak en hubby tu pergi. Tadi dia kate, "u nak pergi, pergilah... i malaslah. Bukan minat i nak tengok2 wayang ni..." Hikhikhik.....

Aku pun dgn penuh dedikasinyalah membooking ticket kat TGV Sunway Pyramid. Katenye 45min sebelum show dah kena collect ticket. Aku pun dgn condifentnyelah mereserved tiket utk 4 org - aku, en hubby, boy & baby. Boy & Baby pun mmg teruja beno nak tengok cerite antu k limah ni. Seronok bebenorlah deme bila tau nak p tengok wayang.

En hubby sampai rumah pukul 6 lebih sikit. Tak cecah bontot kat sofa pun terus mandi & bersiap. Pukul 6.20ptg camtu kami keluar dr rumah. Turun2 bawah, kereta Waja dah kena blok. Beratur kereta kat depan. Nak tolak2 pun takde ruang. Terus g kat kereta Mazda. Alhamdulillah, nasib baiklah. Walaupun kena blok dgn kereta lain tapi masih boleh adjust. Usaha!!!!

Sampai2 Sunway Pyramid, pusing2 cari parking. Memang agak penuh tapi alhamdulillah, taklah memusing2 sangat. Dapat pun berdepan dgn pintu masuk. Dari rumah aku ke Sunway Pyramid tak sampai 10min pun. Kena pulak semalam jalan tak jem...

Terus ke kaunter booking/reserved. Bg no. booking tapi dah melebihi masa. So, booking aku tu dah dicancelkan. Mujurlah ada tempat kosong & tempat2 kosong tu agak strategik jugaklah. Bukan depan sekali atau baris kedua, ketiga dan seumpamanya. Mujur2....

Bagi aku, cerite Mamat Khalid ni mmg besh le...kelako... gelak aje kejenye.... mmg sesuweilah nak release2 tensen pd yg sedang tensen2 tu.... lakonan Awie pun bagus gak. Cuma kalau dia punye perghok tu lagi pekat & teratur, sure lagi besh!

Ape2 pun memang besh & kelako!

** lepas ni nak tgk JANIN pulak cadangnye ehehee **

Wednesday, December 22, 2010

Rindu Kamu.....


Hari Ahad lepas, dah siap2 kemas kenduri doa selamat, Kak Yong & Mak Ina bersiap2lah nak balik. Kedatangan Kak Yong bertiga tapi balik berempat. Apalagi, budak atas ni sibuklah nak mengekor ibu dia. Itu pun lepas ibu dia umpan, "ibu nak naik keretapi. EJ nak ikut ibu, tak?" Hah, mengelejatlah anakanda ni nak mengikutnye....

Sebab dari rumah aku ke stesen komuter ni agak jauh juga - kalau berjalan kakilah, hehehee.... aku kenalah hantar dia orang ni ke stesen. Si budak atas ni beria2 kate, "mama tak payah ikut. Kita nak ikut ibu. Kite tak nak naik kereta ni... kita nak naik keretapi dengan ibu." Hamboi, hamboilah anak jantan ku nan saurang ni......

Mama rindu kamu sayang!!!

Di kesempatan Mierza tadek ni, bolehlah aku cari2 keperluan sekolah Boy & Baby dengan aman. Kalau tak, tak senang hati dibuatnya. Asyikkan berlari ke sane ke mari. Langsung tak takut orang budak ni. Mesra alam sungguh la.... risau!

Tuesday, December 21, 2010

Kek Lapis Cheese Strawbery


Sungguh banyak cacat celanya. Memang tak puas hati sangat dengan penghasilannya. Tapi maklum - first time. Tengok saja lapis2annye tu... ade tebal, ada nipis. Ada tu siap berombak2 pulak. Heheheee.... Tapi melepaslah hajat nak buat kek lapis ni. Rasa dan keinginan yang dah lama terpendam sejak sekian lama akhirnya kesampaian juga. Sampai jugak seru, hahaaa!! Aku buat untuk letak dalam bungkusan sedekah arwah kenduri yang lalu...

Resipi di ambil dari blog Bro Rozzan. Tapi aku ubah perisa dari blueberi kepada strawberi. Boleh jugak jenguk di blog Kak Ina KL & Kak Ima. Terima kasih kepada semua....

450 gm mentega - aku guna golden churn

250 gm Philadelphia cream cheese (jenama Kraft) - aku guna jenama Anchor

1 sudu makan ovalette

170 gm gula halus

10 biji telur

1 tin (kira-kira 400 gm) susu pekat manis - aku guna 400g saja.

300 gm tepung Hong Kong

100 gm Horlick

250 gm blueberry pie filling - aku guna strawberi filling

1 sudu teh esen blueberry (optional)

sedikit pewarna ungu


Cara :

1. Pukul mentega, krim cheese dan ovellete sehingga sebati.

2. Masukkan gula sedikit-sedikit dan terus pukul hingga kembang.

3. Masukkan pula telur sebiji-sebiji dan terus pukul hingga kembang dan rata.

4. Seterusnya, perlahankan speed mixer anda dan masukkan susu manis. Pukul sebentar.

5. Kemudian, perlahankan lagi speed mixer anda dan bubuh tepung Hong Kong dan horlicks. Gaul rata.

6. Bahagikan adunan kepada dua bahagian. Satu dibiarkan plain dan yang satu lagi dibubuh blueberi pie filling, esen blueberi dan pewarna ungu.

7. Bakarlah menggunakan loyang 10'x7', 8'x8' atau 9'x9' yang telah dialas kertas dan digris pada dasar loyang dan sekelilingnya. Suhu kira-kira 180 - 200 darjah celsius. - aku guna loyang saiz 9'x9'

8. Ambil 2 senduk adunan plain (aku ambil 7 sudu besar) dan ratakan dalam loyang kek. Bakar dengan api atas bawah sehingga masak. Untuk lapisan kedua hingga akhir, tukar suhu oven kepada api atas saja (grill). Ambil 2 senduk adunan plain lai dan ratakan dia atas lapisan pertama tadi.

9. Untuk lapisan ketiga, ambil 2 senduk adunan blueberi dan ratakan atas lapisan kedua tadi. Buat begini sehingga habis semua adunan.

Nota :

Mengenai corak lapisan samada 2 plain, 2 ungu atau 1 plain, 1 ungu terserah pada kreativiti dan citarasa anda.


Monday, December 20, 2010

Kenduri Doa Selamat, Bacaan Yassin & Tiup Lilin Boy, Baby & Mierza


Salam dan alhamdulillah syukur ke hadratNYA.... selamat dah berlangsung kenduri yang diadakan pada hari Sabtu - 18/12/2010 yang lepas dengan jayanya. Syukurlah semuanya berjalan dengan baik dan sempurna. Semoga majlis diredhai olehNYA, amin!


Kenduri diadakan secara rangkuman. Sekali dengan berpindah ke rumah 'baru' ni, tahlil untuk arwah apak (Nordin) & mak (Zainah) aku, mak mertua (Kalsom) & abang (Zainal Abidin) aku yang telah pergi mengadap Ilahi. Mak Ina (kakak aku yg duduk di Bagan Datoh) tu pun tumpang sekali untuk arwah ayah mertuanya (Aziz). Sekalian, buatlah sambutan birthday yang dah terlalu jauh ditinggalkan. Sebenarnya anak2 lahir bulan Julai (Boy-11/7, Baby-4/7 & Mierza-12/7) tapi barulah ini sambut. Itu yang sebut 'tiup lilin' tu... hehehee... sesaje je sebenarnya nak buat anak2 syiok sekaligus menunaikan janji pada anak2. So settle la dah janji dengan dia orang tu terutama Boy & Baby. Mierza belum faham & tak pandai minta2 lagi...

My sister - Mak Ina & her dotter - Aishah

anak2 buah yang sedang meningkat naik... bergilir2 mengadap pc. Jenuhlah menyuruh buat kerja!

Pada awalnya, menu kami adalah nasi ayam. Kemudian tukar - nasi lemak. Dan sudahnya, sehari sebelum majlis berlangsung, hubby kata, "tak payah susah2. Kita beli saja satay. Rebus nasi impit & kukus pulut kuning makan dengan rendang kerang campur kacang panjang." Pulut kuning makan dengan rendang kerang campur kacang panjang tu feveret makanan arwah mak. Itu yang usaha juga membuatnya.

sedekah arwah...

isinya...

Kakak2 aku - Kak Yong & Mak Ina yang masak. Aku tolong2 aje sambil2 menguruskan rumah dan keluar ke sane ke mari beli barang itu dan ini. Mak Ina sampai petang Jumaat +- pukul 3 dan Kak Yong dari Sepang sampai +- pukul 4.30 petang. Sampai2 terus memulakan operasi pembungkusan sedekah arwah. Tahun ini kami sedekah sebiji piring kecil berisi 3 jenis makanan, berbungkus dengan tuala kecil. Mak Ina bawa biskut kelapa & kuih bangkit. Beli dah siap dalam botol tu aja... bawa juga dari Bagan Datoh, nasi manis @ wajik. Aku buat kek lapis stoberi cheese (will update recipe later, I'Allah :D). Tahun lepas kami sedekah kain batik & makanan. Untuk tahun depan, sudah terancang. I'Allah kalau ada rezeki & diizinkan olehNYA, terlaksanalah niat kami tu nanti... amin!

me...

Goodies birthday anak2 aku terlupa nak tangkap gambar. Dalam plastik tu aku letak air kotak soya, keropok durian, gula2 spek mata & aku buatkan coklat oreo ber'edible image' campur2 karektor kartun Upin & Ipin, Spongebob & BEN10. Jadilah, kan....

Petang Sabtu lebih kurang pukul 3, aku dan hubby ke R&R Awan Besar - Satay Hj Samuri. Beli satay 500 cucuk (400 ayam, 100 daging). Pukul 6 petang semua dah get ready. Lepas Maghrib, tetamu mula hadir. Kaum2 wanita Blok N yang dijemput untuk bacaan Yassin. Actually, setiap 2 minggu memang ada jamuan ringkas mengikut jadual ke rumah penghuni blok N ni - yg mengambil bahagian. Dan rumah aku ni adalah penutup majlis bacaan Yassin ni untuk tahun 2010 ni...
I'Allah tahun depan kalau dapat nak book date untuk bulan 7. So, boleh sambut birthday anak2 sekalian dan mengingati tarikh pemergian arwah mak - 10/7. Wah... dah merancang! Hehehee...

Menu2 lain, pertama kali buat pemanis mulut - triffles. Resipi dihangkut dari blog Kak Ita. Thanks akak! Then, buat baby blueberi cheese tart & cream puff kastad. Dah petang, Kak Yan - jiran selang sebelah rumah datang dan hantar kuih gulung @ ketayap. Alahai, terima kasih sangat2...

Cream Puff Kastad

Baby Blueberi Cheese Tart

triffles...

kuih gulung @ ketayap

Untuk kek anak2, tiada yang istimewa pun. Asal ada aja... Jangan ingat mama tokey kek, kek anak2 kebabom pulak. Buat ikut permintaan anak2 je tu. Si baby nak kek Barbie walau pada mulanya dia nak kek Dora. Tapi cari2 edible Dora tak ada. So, dia dengan relanyalah tukar kehendak hati. Boy & Mierza aku buatkan kek Ben10 as their fanatic cartoon fan. Hehehee... Barbie kek tu guna kek coklat with buttercream topping sementara kek Ben10 tu butter kek with fresh cream topping. Dihias dengan buah2an - strawberi & anggur. Ingatkan kemudiannya nak pipe coklat ganache kat buah2an tu, terlupa pulak sampai ke sudah. Hah, begitu sajelah...

Barbie Kek untuk Baby...

My sister - kak yong... teringin jugak nak menghias kek. Belasah ajelah...

kek Ben10 untuk Boy...

me & my Mierza...

Terima kasih kepada yang sudi menghadirkan diri. Maaflah kalau layanan kurang memuaskan. Kepada yang tak dapat hadir walau telah dijemput, no heart feeling. Biasalah, masing2 ada hal sendiri. Kepada yang tak dijemput & terlepas pandang, maaf banyak2.

jemput makan & terima kasih...

Tuesday, December 07, 2010

Sandwich Ringkas Aje....


Salam Maal Hijrah untuk semua...

Cuti hari ni... tapi dah beratur program... nak ke rumah Puchong.... nak beli barang dapur... nak beli barang keperluan tempahan.... haishhhh, macam-macam! Banyak beno urusannye.

Harap2 dapatlah dilunaskan semua tu dan dipermudahkan segala urusan, amin!


Sandwich ni buat simple2 jek. Sekadar mengalas perut, bak kata orang. Yang ade dalam peti ais cuma sayur salad je... slice cheese pun tinggal 2 keping je. Mujurlah Baby takmo sandwich diletakkan cheese. Jadinya sekeping untuk Mierza dan sekeping lagi untuk Boy. Mama kenalah beralah. Papa? Huh, tak pandangla cheese2 ni....

Thursday, December 02, 2010

Ngangkung!


Semalam order tak banyak. Anak2 buah dari Sepang dan Perak pulak datang bertandang di rumah. Apalagi??? Ambil kesempatanlah berjimba-jimba. Kami tengok wayang di Sunway Pyramid. Takdelah tempat lain, dah itu yang dekat ponnnn!

... sedang menikmati crispy chicken & cheese Hot & Roll. Kalau p Sunway Pyramid, tak sahlah kalau aku tak pekene 'minatang' ni. Harus!!! ...

Tapi sebelum tu, kami ke Tesco Puchong dulu menghantar order Wawa. Sampai di Sunway Pyramid kira2 pukul 8 malam. Terus p cinema. Show pukul 9 dah few je. Tapi kami memang dah decide sebelumnya nak tgk show pukul 11 malam punya. Kesempatan dapat keluar dengan anak2 buah tidak harus dilepaskan hahaha (gelak syaiton!!!) En suami yang tak suke bebeno tengok wayang, sile tinggal di rumah dan jaga anak2. Mama nak berjimba2!

... wif Eja ...

... wif fafa ...

... wif Eja & Pipi. Anak buah aku si Pipi sini askor kome...jangan memain! ...
... sedang menikmati yogurt ice krim dr J.Co ...


Seronok jugaklah cerita tu pada aku. Walaupun terkejut2 tapi dicampur dengan gelak ketawa, idakle terasa sangat takutnya. Ye la... udah kategori ceritanya pun 'komedi seram'. Makanya....!!! Cuma endingnye tu ada sedih sikit lorh.... tapi penuh dengan pengajaran. Sape2 yang terkena batang hidung, harus terasa!

Okey, chiow dulu yek...

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)