Followers

Tuesday, September 29, 2009

Kek Coklat ala2 Choc Indulgence SR


Salam...

Lame betul tak bersiaran... rindu ngan 'umah kedua' aku nih... Sebenarnya bukanlah aku sibuk beraye... tapi pasalnya tuakan aku ceritakan kemudian. Sebab sebelum tu aku nak enterframe yang ni dulu... eheheee... haritu disebabkan tenet yang lembap, sampai aku naik lupa nak terus sambung n3 order2 yang diterima sebelum lebaran... nilah sambungannya. Satu ni je la...sebab gambo2 yang lain tu rasenye dah tak up to date nak enterframe.

Kek Coklat Ala2 Choc Indulgent SR ni sebenarnya diorder oleh seorang kawan. Tapi disebabkan ada misscommunication makanya tuan order tak dapat nak amik kek ni. Aku pulak nak p hantar, tak berkesempatan. Lagipun jarak rumah dia dgn rumah aku jauh. Tapi tak apalah... katenye nnt lepas2 raya dia order lagi utk open house umah dia nnt...

Terima kasih kepada Mak Hayam/Mak yong Faiz yang menjadi penyelamat.
Semoga kena dengan tekaknya...
Kalau sedap boleh order lagi ye Faiz... kalau tak kene dgn tekak, minta ampun banyak2...

Friday, September 25, 2009

Souvinier Dari Kak Sheila


Salam...

Nak berkongsi keseronokkan ni ha... dapat bungkusan hamper dari Kak Sheila... Terima kasih banyak2 ye kak... Pada hari Jumaat 2nd last puase hari tu... Kak Sheila datang umah aku amik tempahan kek lapis hawflakes 2 biji untuk dibawa pulang ke kampung halamannya. Di kesempatan itulah Kak Sheila bagi hamper ni... sebelum2 ni aku tgk2 kat blog kak Sheila je...

Kalau ikutkan rumah aku dengan umah kak Sheila tak le jauh sangat. Boleh je lepas ni kite jumpe2 ye tak kak...? Heheheee...

Thursday, September 24, 2009

Biskut Sarang Semut


Salam...

Sebelum buat Coklat Cip Kukis yang dibawah ni... aku buat biskut sarang semut dulu. Masa nak buat ni berbelah bagi dengan perasaan rajin dan malas heheheeee... tapi alhamdulillah jadi juga...

Resipi amik kat umah Kak As NZ... tq kak As... :D

Wednesday, September 23, 2009

Coklat Chip Cookies


Salam...

Ish! Geram betul dengan tenet yang lembap mengalahkan siput **** nih!!! Nak upload 1 gambar pun lambat nak m******!!! Huhuhuuuu...

A'way kukis ni aku buat malam hari minggu lepas le sebelum bz dengan tempahan kek lapis tu... kiranya inilah kukis terakhir aku untuk sambutan lebaran tahun ini... letak coklat chip dan badam nibs aje... kes malas nak memecahkan kacang walnut... resipi ikut resipi coklat chip cookies yang lame je...tgklah dalam gobok 'tag' biskut tu yek...

Order Lebaran...

Salam...

Ni la... baru ada kesempatan nak update tempahan yang diterima sebelum lebaran yang lalu... alhamdulillah dipanjatkan kesyukuran ke hadrat Ilahi atas rezeki yang dilimpahkan... harap2nya sesiapa yang menempah kek lapis hawflakes, kek lapis prune dan kek coklat tu berpuas hati dengan hasilnya. Semalaman tak tidur menyiapkan tempahan tu...tapi sangat puas hati kerana Allah S.W.T. memudahkan semuanya. Syukur... syukur... syukur ya Allah...


Cuma di penghujungnya ada kesukaran sikit tapi dapat diselesaikan dengan elok. Apa masalahnya biarlah aku simpan sendiri. Secara tidak langsung mengajar dan memberi aku satu pengajaran di hari kemudian...


Jom layan gambar yang sempat disnap. Masa gambar diambil, kebanyakkan kek lapis dah diambil. Yang sempat disnap ni yang belum dihantar kepada peng'order' kek tu... yang ambil sendiri semua dah jalan...tak sempat nak tangkap gambo... dan lupoooo...

Banyak ni je kek lapis yang tinggal setelah teringat nak tangkap gambo...


Kek Coklat Moist yang diorder oleh Azlina. Azlina ni merupakan kawan lama sejak dari zaman sekolah rendah lagi... kek ni sebenarnya adik Azlina - Hani yang nak. Azlina order kek lapis asam manis. Lame betui dah kami ni berkawan... Terima kasih ye Azlina...kalau sedap boleh order lagi lain kali :D


Kek Hari Lahir Coklat Indulgent Ala SR...

Diorder oleh Kak Jurinah, jiran tingkat 12 blok aku ni... Sebelum ni kak Jurinah pernah order kek coklat moist untuk bday suaminya. Kali ni bday anak lelakinya pula... Sebenarnya Kak Jurinah minta buatkan kek coklat moist biase je tapi aku sesaje buatkan kek coklat Indulgent ala SR... promo sekalilah tu...

Kalau ikutkan aku memang dah tak larat nak buat kek ni... sebab malam sebelumnya, aku dah semalaman tak tidur sebab buat kek lapis tu... di samping buat 2 biji kek coklat lainnya. Tapi sebab dah berjanji punya pasal, buat jugaklah...lagi pun aku kenalah kuat semangat sikit,kan... kita baru nak mula niaga... kena yakinkan pelanggan... cuma aku takdelah deko beria pun (selalu pun tak deko beria gak)... mujurlah Kak Jurinah faham. Dia tahu aku dah bersengkang mata malam sebelumnya tu...

Ada gambar lagi yang diupdate sebenarnya... tapi blogger takleh upload gambar pulak...dari tadi dah aku mencuba masih tak berjaya. Mata sudah mengantuk... Ohooo n3 ni aku buat auto-publish ye kawan2...time aku buat n3 ni kul 11.57pm-22/09/2009 tapi auto publish esoknya kul 8pg...

Kita sambung lagilah yek...nak titon...
!!!zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!

Tuesday, September 22, 2009

Himpunan Kad Raya Lagi...



a






Salam...

Alhamdulillah... aku telah selamat pulang ke kampung halaman suami dan selamat juga kembali ke rumah...

Balik2 terus kemas2 rumah. Sebab hari Jumaat (18/9/2009) haritu balik kampung, rumah memang terbungkang kapal pecah. Bersepah tahap entah hape2lah... hiks!

Iyelah... haritu dah sibuk dengan tempahan. Selesai je hantar semua tempahan kek lapis, kek coklat (akan diupdate gambar2nye nanti yek...) balik rumah kemas kain baju pulak sementara hb pergi solat Jumaat... elok2 je hb habis solat, terus angkut beg masuk kereta dan berangkat ke kampung. Manelah sempat nak mengemas rumah. Mujurlah hb ku cayang ringan tulang... beliaulah yang banyak membantu. Terima kasih abang cayang!!! Lap u! Malam ni i kasik upah yek. heheheee... upssss 18sx tuh!

Okey... layan je la himpunan kad raya kes terlewat kutip dan terlewat kirim ni...

Terima kasih buat semua...! Sesape yang belum mengutip kad raya dari daku silekanlah ye... walaupun daku tak menitipkan pesan di blog kalian tapi amatlah besar hati ini kalau kalian dengan ringan tulang mengambilnya dan tepek di blog kalian...

~ SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI ~

Sunday, September 20, 2009

Kad Raya Dariku...


Salam...

Sudi2kanlah ambil kad raya dari aku ini ya. Ditujukan kepada SEMUA pengunjung blog aku yang tak seberapa ini.

Di kesempatan ini, aku mohon ampun dan maaf sekiranya dalam sedar mahupun tidak, secara langsung mahupun terselindung, ada kata-kata yang telah menyinggung perasaan teman2. Sesungguhnya aku hanyalah insan biasa yang tidak lari dari melakukan kesilapan. Begitu juga di kesempatan ini daku memaafkan apa saja yang kalian lakukan kepada aku walau terkata di dalam hati. Sama2lah kita saling memaafkan di hari dan bulan yang mulia ini...

Semoga hidup kita diberkati Ilahi hendaknya...

Buat yang telah 'pergi', sama2lah kita sedekahkan Al-Fatihah dan berdoa semoga roh mereka di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman dan soleh.

Amin...

Thursday, September 17, 2009

Himpunan Kad Raya...

Salam...

Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Fitri...

Di himpunkan kad cyber daripada teman2 di sini... Terima kasih atas ingatan... Semoga persahabatan terus terjalin ke alam realiti...

Insya Allah...


Dah ambil kad dari saya? Kalau belum, sila-silakanlah ye...
:D

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)